01.03.2024.
HomeNovostiBivšim rukovodiocima RMU Đurđevik 12 godina zatvora

Bivšim rukovodiocima RMU Đurđevik 12 godina zatvora

Kantonalni sud Tuzla izrekao je kaznu zatvora od šest godina bivšem direktoru Rudnika mrkog uglja Đurđevik Adnana Šabića (58) za krivično djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja, saopšteno je danas iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Šabiću je u prvostepenom postupku izrečena bezbjednosna mjera zabrane obavljanja poziva ili dužnosti odgovorne osobe na bilo kojoj poziciji u javnim preduzećima u BiH u periodu od tri godine.

Kantonalni sud je izrekao i kazne zatvora od po tri godine za bivšeg šefa službe za komercijalne poslove Rudnika Esada Hodžića (70) i bivšeg rukovodioca sektora trgovine na veliko u firmi ‘Junuzović kopex’ iz Lukavca Nermina Alića (49).

Izrečena je i novčana kazna od 100.000 KM firmi Junuzović kopex.

Šabić, Hodžić, Alić i pravno lice ‘Junuzović kopex’ optužnica Tužilaštva Tuzlanskog kantona tereti za krivično djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja, a vezano za zloupotrebe prilikom nabavke i prodaje od firme “Junuzović kopex” veće količine dizel goriva Rudniku tokom 2006. godine.

Prvostepenom presudom od pravnog lica “Junuzović kopex” biće oduzeta imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 740.000 KM.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti