27.05.2024.
HomeSvijetBivši savjetnik u Bijeloj kući Stuart Seldowitz u New Yorku brutalno vrijeđao...

Bivši savjetnik u Bijeloj kući Stuart Seldowitz u New Yorku brutalno vrijeđao Arape: “Ako smo ubili 4000 palestinske djece, to nije bilo dovoljno.”

Stuart Seldowitz, savjetnik u Bijeloj kući bivšeg predsjednika Baracka Obame i viši dužnosnik nacionalne sigurnosti, optužen je za teške uvrede u viralnom videu u kojem iznosi rasističke komentare o muslimanima i Egipćanima prodavaču halal hrane u New Yorku.

“Ovaj čovjek koji je nosio zelenu jaknu grdio je i maltretirao prodavača halal proizvoda 2. aveniji u New Yorku. Zna li neko ko je ovaj čovjek? Planiram  ga prijaviti vlastima”, napisala je korisnica X pod imenom Layla.

Sada se pojavio drugi video u kojem govori prodavaču: “Ako smo ubili 4000 palestinske djece, to nije bilo dovoljno.”

Nakon što su ljudi na X-u identificirali Seldowitza, kao čovjeka u viralnom videu, Gotham Government Relations, kompanija u kojoj je radio, objavila je na X: “Gotham Government Relations je okončao sve veze sa Stuartom Seldowitzom. Video njegovih postupaka je odvratan, rasistički i ispod dostojanstva standarda koje prakticiramo u našoj kompaniji”.

U  2022. Gotham je u saopćenju za javnost napisao da je Seldowitz bio “bivši direktor Vijeća za nacionalnu sigurnost pod predsjednikom Obamom i bivši diplomat američkog State Departmenta koji je služio tokom pet predsjedničkih mandata”, opisujući ga kao “našeg predsjednika vanjskih poslova”.

Prema saveznim podacima, Seldowitz je višestruki donator predsjednika Joea Bidena. Njegovo puno ime je Stuart M. Seldowitz i stanovnik je New Yorka Jorka. Bio je na popisu gostiju za Obaminu prvu državnu večeru, izvijestio je CBS News 2009. godine.

Postoji video Seldowitza na C-Spanu. U naslovu videa piše: “Stuart Seldowitz je viši savjetnik za Projekt Daytonskog mirovnog sporazuma”. 

U videu Seldowitz kaže da bilo kakva Miloševićeva ambicija “neće biti moguća sve dok ne ispuni niz uslova, od kojih je jedan saradnja sa sudom za ratne zločine”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti