Bivši načelnik vojske otkrio koji je sljedeći Putinov potez

0

Lord Richard Dannatt, bivši načelnik Glavnog štaba, govorio je ruskoj invaziji na Ukrajinu. Osvrnuo se na jutrošnji napad na pet željezničkih stanica u centralnoj i zapadnoj Ukrajini, navodeći da takav koordinirani napad “ne iznenađuje”, dodajući da je Rusija shvatila da se “bori napraviti proboj u taktičkoj borbi”.

Lord Dannatt je rekao da Moskva “pokušava širiti užasnutost, štetu, razočarenje i sniziti moral ukrajinskog naroda širom zemlje krstarećim projektilima i drugim napadima na centralnu i zapadnu Ukrajinu”.

“Stoga ne iznenađuje da su, na koordiniran način, u roku od sat vremena, pogodili pet željezničkih stanica”, rekao je Dannatt za Sky News.

Također je rekao da se očekuje da će Rusija vjerovatno pokrenuti novi napad na željezaru Azovstalj, gdje se skriva ostatak odbrambenih snaga Mariupolja.

“Uostalom, Vladimir Putin mora dovršiti taj aspekt svoje kampanje do Dana pobjede oružanih snaga 9. maja. U suprotnom, čini se da im izmiču napori za postizanje velikog uspjeha u Donbasu”, poručio je Dannatt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here