24.05.2024.
HomeNovostiBivši direktor aerodroma u Tuzli osumnjičen za zloupotrebu 1 milion KM

Bivši direktor aerodroma u Tuzli osumnjičen za zloupotrebu 1 milion KM

 

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije iz Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK su, radeći na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju složenih oblika krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i korupcije, kvalifikovanih teškim posljedicama ili načinom izvršenja, u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca 21. oktobra 2020. godine Tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavili izvještaj protiv 58-godišnjeg R. K. iz Tuzle.

Naime, kako su naveli iz policije, postoji osnov sumnje da je, obavljajući funkciju direktora Međunarodnog aerodroma d.o.o Živinice, R. K. u periodu od decembra 2018. do decembra 2019. godine u Živinicama, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi za ovaj pravni subjekt, počinio krivično djelo zloupotrebe ovlasti u privrednom poslovanju u vezi s produženim krivičnim djelom.

“Postoje osnove sumnje da je R.K. novčana sredstva doznačena iz budžeta FBiH u iznosu od 1.000.000 KM utrošio suprotno njihovoj namjeni”, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Također, inspektori Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije su, u periodu od decembra 2019. do septembra 2020. godine, Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli protiv R. K. podnijeli ukupno devet izvještaja zbog postojanja osnova sumnje da je u vremenskom periodu od decembra 2015. do decembra 2019. godine, obavljajući dužnosti direktora tuzlanskog aerodroma počinio 15 krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlasti u sticaju sa krivičnim djelom krivotvorenja službene isprave.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti