21.05.2024.
HomeSvijetBIVŠI AMERIČKI PUKOVNIK OTKRIO TAJNU: "Američki i izraelski specijalci upali u Gazu,...

BIVŠI AMERIČKI PUKOVNIK OTKRIO TAJNU: “Američki i izraelski specijalci upali u Gazu, razbijeni su na komade!”

Penzionisani pukovnik američke vojske Douglas Macgregor, tokom gostovanja u emisiji Tuckera Carlsona, iznio je šokantne navode kako su američke specijalne jedinice, zajedno sa izraelskim, nedavno pokušale da se infiltriraju u Pojas Gaze, u akciji spašavanja talaca. Međutim, prema riječima Macgregora, pretrpjeli su teške gubitke.

Kako je naveo penzionisani pukovnik američke vojske, zadatak američkih specijalaca, koji su u Gazu ušli sa izraelskim vojnicima, bio je prikupljanje informacija o taocima koje drži Hamas i pokušaj njihovog oslobađanja. Međutim, oni su “razbijeni na komade”, dodao je.

U razgovoru sa američkim novinarom Tuckerom Carlsonom, Macgregor je zauzeo stav da američka vojska više nema dovoljno snaga za bilo kakav veliki rat, budući da je već odavno, kako je istakao, “iscrpljena ratom u Ukrajini”.

Macgregor, koji se već nekoliko puta oglašavao o najnovijem izraelsko-palestinskom sukobu, zaključio je još da Americi ne treba rat širih razmjera i da vanjska politika Washingtona mora da bude da se diplomatijom pronađu rješenja za konflikt u Pojasu Gaze.

Ukoliko bi se dopustilo da se ovaj rat proširi, poručio je penzionisani pukovnik američke vojske – umješao bi se i Iran, Turska, potom i Rusija, a na kraju i Kina, koja podržava Rusiju i Iran.

“Izgubit ćemo”, zaključio je Macgregor.

Posjećamo, Bijela kuća je nedavno saopštila da se 2.000 američkih mornaričkih specijalaca nalazi kod Izraela. Ni američke, ali niti izraelske vlasti, nisu potvrdile Macgregorove navode da je pokrenuta ikakva zajednička akcija u Gazi.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti