19.06.2024.
HomeNovostiBivša Miss Amerike izvršila samoubistvo u 30.godini

Bivša Miss Amerike izvršila samoubistvo u 30.godini

 

Nekadašnja Mis Amerike Cheslie Kryst (30) izvršila je samoubistvo skočivši sa 29. sprata zgrade u kojoj je živjela u New Yorku.

Zvanično najljepša Amerikanka za 2019. godinu nije ostavila oproštajno pismo, ali je samo nekoliko sati prije nego što je odlučila da okonča sebi život napisala na Instagramu “May this day bring you rest and peace”.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Cheslie Kryst, JD, MBA (@chesliekryst)

Kryst je radila kao advokat ali i kao novinar za showbiz televiziju “Extra”. Krunu Mis Amerika je osvojila 2019. godine i bila je poznata po tome što je popularnost iskoristila da javno priča o značaju socijalne i pravosudne reforme u Americi.

Kryst je živjela u uksuznoj zgradi na Menhetnu ispred koje su sada brojne policijske, ali i novinarske ekipe. Prema izvještajima američkih medija njeno tijelo je pronađeno na ulici u 7.15 ujutru. Policija je pronašla poruku u stanu, ali ne i oproštajno pismo. Ostavila je samo poruku u kojoj stoji da sav svoj novac i imovinu ostavlja svojoj majci, piše Noizz.rs

– Ne samo da je bila prelijepa, bila je veoma dobra osoba. Imala je život na kom bi svako mogao da joj pozavidi, ovo je toliko tužno… – prenio je New York Post riječi jednog od prijatelja preminule misice.

Tokom tačmičenja prije dvije godine Kryst je sama sebe opisala kao djevojku koja je odastala ka čudno dijete, imala je spojene obrve zbog čega su je mnogi prozivali, ali je istakla kako je sretna što je dio jedne nove generacije osnaženih žena. To je bila jedna od tema oko koje je bila posebno aktivna.

– Evo me u Nevadi, u državi koja prva ima većinsku žensku izabranu vlast. Moja generacija je prva koja potpuno razmišlja gledajući u budućnost koja je inkluzivna, raznolika ali i osnažujuća za žene. Radujem se tome da pomognem generaciji da i dalje napreduje – rekla je ona na takmičenju prije pobjede.

Njena porodica potvrdila je vijest.

– Uz ogromnu tugu i bol želimo da sa svima podijelimo vijest o odlasku naše drage Cheslie. Ona je inspirisala ljude širom svijeta svojom ljepotom i snagom. Ona je voljela, brinula, smijala se i prosto je sijala – stoji u njihovom saopštenju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti