05.03.2024.
HomeLifestyleBiljke za sreću i ljubav u kući..

Biljke za sreću i ljubav u kući..

Generalno se smatra da biljke valja držati u kući, ne samo zbog kvaliteta vazduha, već i zbog energije. Evo koje su, po feng šuiju, najbolje za vas u odnosu na to šta želite da privučete u svoj život! Ono što je važno da znate je da umjesto prave biljke, može da vam posluži i slika sa motivom određenog cvijeća ili drveta.

Krasula

Ova biljka se vezuje za novac, kod nas se naziva krasula ili “drvo novca”. Simbolizuje novac i napredak. Veruje se da donosi prosperitet. Ima mesnate listove u obliku kovanica, pa je po tome dobila ime. Ne zahteva previše njege, tako da spada u biljke koje se lako održavaju.

Božur

Božur je cvet koji se u Kini smatra “kraljem cveća”. On je jang cvet, tj. predstavlja proljeće i optimizam, ženstvenost. Božure je dobro držati okrenute ka jugozapadu, da bi se aktiviralo polje ljubavi.

Šljiva

Šljiva je simbol čistoće. To je cvijet koji može da donese dobru sreću. Najbolje je da drvo šljive bude zasađeno na sjeveru ili sjeveroistoku kuće, ali generalno može i bilo gdje u bašti.

Zumbul

Zumbul je jako važan cvijet za Kineze. Prema feng šui tradiciji, daruje se dragim ljudima kao poklon za Novu godinu. Ima ga u raznim bojama, ali je bitna simbolika, a ne boja. Ovo cvijeće možete saditi na sjeveru ili sjeveroistoku. Smatra se da će ono “očistiti duševni bol” i donijeti sreću.

Ljiljan

Ljiljan je sjajno cveće koje ima dobar feng šui, odnosno dobru energiju. Podstiče harmoniju i sreću među ljudima. Najbolje je da ovu biljku držite u dnevnoj sobi ili u nekom prostoru gde odmarate.

Lotos

Lotos simbolizuje čistoću, moralnu snagu. Njega je dobro staviti na ulaz dvorišta ili kuće. Veruje se da će da obezbijedi mudrost i prosvećenost u kući u kojoj se nalazi. Naročito je važan u prostorima gde žive ljudi koji se bave stresnim poslovima i žele da unesu mir. Gotovo uvek ćete ga videti u prostorima za meditaciju.

Magnolija

Magnolija je simbol ljubavi, a slika cvijeta ili drveta može biti čuvana u dnevnoj sobi. Ako je imate u dvorištu imaćete dosta zadovoljstva i sreće, jer ovo drvo tj. cvet simbolizuje napredak i bogatstvo.

Kaktus

Kaktusi su u sobi biljke sa “otrovnim strelama”, tako da to treba da izbjegavate, a napolju štite dom. Tako da je najbolje da ih držite napolju, a unutra to nije preporučljivo.

Većina ovih biljaka može da se drži u kući, sem, naravno, magnolije i šljive, a i kaktuse je preporučljivo držati napolju.

Suho cveće, prema feng šuiju, nije dobro držati, ali vještačko nije tako loše.

 

 

 

 

 

mondo.rs

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti