15.07.2024.
HomeNovostiBihać ne želi Fikretove respiratore iz malinjaka, sve dok ne dobije tehničku...

Bihać ne želi Fikretove respiratore iz malinjaka, sve dok ne dobije tehničku specifikaciju

Mediji su posljednjih dana isticali činjenicu da jedino nema zahtjeva iz Unsko-sanskog kantona, pa smo kontaktirali direktora Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić”, doktora Hajrudina Havića.
– Mi smo poslali zahtjev Federalnoj upravi Civilne zaštite da nam isporuči tehničku dokumentaciju i specifikacije. Kada vidimo šta je u pitanju, onda ćemo znati i koliko čega da poručimo. Oni nam nikad nisu odgovorili, ali eto bez razloga u sredstvima javnog informisanja navode da ih mi nećemo. To nije tačno, kazao nam je Havić.
U Kantonalnoj bolnici, koja odavno muku muči sa nedostatkom tekućih sredstava, itekako su zabrinuti koliko će ih sve to koštati kroz prateće stavke, obuku, servisiranje i ostalo.
Osim toga, tek slijedi raspisivanje javnog tendera za odabir servisera ove sporne opreme.
– Na osnovu toga odabrat će se kompanija koja je certificirana i verificirana za sve ono što je potrebno, znači stavljanje respiratora u rad, obuku osoblja, njihov transport, sve ono što je potrebno to će se navesti u tenderskoj proceduri i kada se završi ta procedura, oni će se i podijeliti i staviti u rad na osnovu zaključka koji će donijeti Federalni štab, izjavila je glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač.
Procedura koja treba da uslijedi u odabiru servisera trebala bi biti transparentna i efikasna, za razliku od same nabavke, kojom se na kraju zabavilo naše pravosuđe.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti