BH Telecom gasi signal N1

0

Gledaoci programa N1 za dva dana bi mogli ostati bez prilike da gledaju sadržaj ove informativne televizije N1.

Kako piše N1, ugovor između kompanije United Media, kao vlasnika N1 televizije, i javnog preduzeća BH Telecom ističe 31. avgusta, a pregovori o produženju ugovora bezuspješno se privode kraju.

– Tako će gledaoci ostati uskraćeni za predizborne debate i izbornu noć na N1, piše N1 u njihovom redakcijskom tekstu.

“Politička odluka”

N1 navodi da “odluka BH Telecoma o isključenju signala N1 nije poslovna, nego politička”.

– Najava uprave BH Telecoma da će ugasiti N1 dolazi u vrijeme pred početak kampanje za Opšte izbore u BiH.

Posebnu težinu ima činjenica da su rukovodeći ljudi BH Telecoma visokopozicionirani kadrovi vladajuće stranke SDA, a aktuelni generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman ujedno je i predsjednik kantonalnog odbora SDA Sarajevo, blizak je saradnik stranačkog lidera Bakira Izetbegovića i njegove supruge Sebije – navodi N1.

Šta će biti sa Sport klubom

Kako su ranije objavili, BH Telecom planira od 1. septembra ugasiti i signal Sport kluba, televizije koja je također u vlasništvu United Media, čime će publiku ostaviti bez mogućnosti da prati utakmice košarkaških Zmajeva na Evropskom prvenstvu koje počinje 1. septembra, historijski nastup Zmajica na Svjetskom košarkaškom prvenstvu koje starta 22. septembra, kvalifikacione utakmice košarkaša za Svjetsko prvenstvo, kao i brojne druge značajne sportske događaje na koje ekskluzivna prava ima Sport klub.