01.03.2024.
HomeNovostiBeogradski tabloid kuka i leleče: "NATO šalje borbene grupe nadomak Beograda, nekoliko...

Beogradski tabloid kuka i leleče: “NATO šalje borbene grupe nadomak Beograda, nekoliko hiljada vojnika dobilo naređenje za pokret!”

Beogradski tabloid Informer, blizak Aleksandru Vučiću, na naslovoj strani danas donosi vijest da se u Bugarskoj, nadomak granice sa Srbijom, užurbano gradi infrastruktura vrijedna šest milijardi eura za smještaj oko 5.000 vojnika NATO Alijanse.

“U Bugarskoj će za potrebe NATO-a i za civilne svrhe biti izgrađena infrastruktura vredna šest milijardi eura”, izjavio je bugarski ministar odbrane Todor Tagarev, koji je za  bTV naveo da je riječ o putevima, željeznicama, naftovodima, skladištima i smještajnim objektima, prenosi Informer.

Nato Alijansa će u Bugarskoj rasporediti multinacionalne brigadne borbene grupe od ukupno 5.000 vojnika iz SAD, Italije i još pet susjednih zemalja.

Tagarev, koji se vratio iz posjete SAD-u, rekao je da je obišao fabrike u kojima se sklapa sedam od prvih osam naručenih borbenih aviona F-16, dodajući da se očekuje da će na jesen početi testiranja, a da će početkom 2025. godine biti isporučena prva dva aviona.

alt

Ubrzo nakon njih biće isporučena prva oklopna vozila Strajker, naveo je Tagarev.

Nekoliko dana ranije, Vučićev Informer objavio je tekst u kojem se neizravno najavljuje mogućnost proširenja rata iz Ukrajine na Istočnu Evropu i Blakna. Informer je citirao izjavu ruskog poslanika Alekseja Žuravljova koji je bliski saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina da bi Rusija mogla da napadne Poljsku.

“Imam pitanje za vas, momci sa Zapada, šta ćete da uradite povodom toga? Znate dobro da je Ukrajina završena. Šta dalje? Švedska se sprema, ali i Balkan. Poljaci su se malo smirili, vjerovatno su počeli da shvataju da su slijedeći. Naravno, nemamo iluzije, ali jasno nam je da se svi oni spremaju za slijedeću fazu rata”, rekao je on.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti