27.05.2024.
HomeNovostiBEOGRADSKI ADVOKAT O ZLOM VUČIĆU I NJEGOVIM LAŽIMA: "Kreira haos na Kosovu...

BEOGRADSKI ADVOKAT O ZLOM VUČIĆU I NJEGOVIM LAŽIMA: “Kreira haos na Kosovu jer je prepoznao da mu se bliži kraj”

Čedomir Stojković, beogradski advokat i osnivač pokreta “Oktobar” koji je jedan od najglasnijih kritičara režima Aleksandra Vučića prokomentirao je u razgovoru za Fokus.ba aktuelna dešavanja u Srbiji i na Kosovu.

Govoreći o incidentu na sjeveru Kosova gdje je povrijeđeno više od 30 vojnika KFOR-a, a gdje su, prema pisanju medija, primijećeni i srbijanski eksremisti iz kriminalnog miljea, Stojković je kategoričan i kaže: “Ovo je maslo Aleksandra Vučića.”

“Interes Vučića je da kreira haos koji će mu donijeti dvostruku korist. Prva je da međunarodnoj zajednici sebe ponovo prikaže kao jedinog čovjeka koji taj haos može smiriti, a što je netačno. Jer čim Aleksandar Vučić ode otići će i cijeli haos koji on pravi i na Kosovu će biti mir. Druga je da bi skrenuo pažnju javnosti sa ubijene djece u Srbiji, nasilja i protesta u okviru kojih su se Srbi konačno ujedinili odnosno da sve to razvodni skrećući pažnju na Kosovo. Tako je angažirao desničarske grupe da vršljaju po Beogradu. Jer prepoznao je da mu se bliži kraj”, kazao je Stojković.

Navodi da Vučić nikada nije bio prijatelj mira, da nikada nije želio istinsko pomirenje među narodima na ovom prostoru.

“On je samo par godina uspio da održava laž da je neki pomiritelj i mirotvorac. Međutim, Bošnjaci su to najprije prepoznali, odnosno njegovu laž, kada je došao u Srebrenicu pa su onako reagovali, a što pokazuje da su bili u pravu. On je tokom cijele svoje vladavine sijao mržnju u srpskom narodu prema drugim narodima a naročito prema Albancima i Hrvatima. Prema Bošnjacima iz nekog razloga je bilo dosta manje. On se u tim njegovim naporima udružio sa interesima Ruske Federacije i Vladimira Putina. Samo jedna sila na svijetu ima interes da Balkan i dalje bude bure baruta, a to je Ruska Federacija, iz mnogo razloga o kojima se mnogo piše”, naglašava Stojković.

Ističe da su dvije novine u Srbiji, za koje kaže da su pod kontrolom ruske agenture u Srbiji, a istovremeno podržavaju Vučića, osvanule s naslovima u kojima se laže o incidentima na Kosovu pa su tako na naslovnicama naveli: “Rosu pucala na Srbe, KFOR-ovci im asistirali”, kao i “KFOR i Albanci pucali na Srbe”.

“Ovo su naslovi koji direktno kreiraju sukobe. S ovakvim naslovima direktno stvarate sukobe pa je u takvim okolnostima logično da Srbi na sjeveru Kosova reaguju tako kako su reagovali. Pri tome treba napomenuti da Srbi koji tamo žive i namjeravaju da žive, koji su normalni građani, a njih je najviše to ne rade, ali imamo i deset posto šačice kriminalaca koji vrše presiju nad tim stanovništvom. I zapravo će da se dogodi apsurd da šansu za slobodu tom srpskom stanovništvu mogu da donesu Albanci, ako počiste ovih 10 posto kriminalaca koji se iživljavaju nad srpskim stanovništvom na Kosovu i tjeraju ih na bojkot, i pale im automobile”, rekao je Stojković.

Upitan šta je Vučićeva strategija uzmu li se u obzir i dešavanja u Srbiji, odnosno masovni protesti koji mu ne idu u prilog, Stojković je kazao:

“Nemojte nikada zaboraviti da cijela ta politička garnitura koja je nastala 1990-tih nema nikakvu ozbiljnu strategiju. Njihova strategija je samo kreiranje haosa i snalaženje u haosu. Oni su tako kreirali haos u tadašnjoj ‘srpskoj Krajini’. Išli su tamo i potpaljivali. Aleksadar Vučić lično je išao devedesetih u ‘srpsku Krajinu’, potpaljivao ih lično, isto kao što sada potpaljuje Srbe na Kosovu. A to se završilo ratom, ‘Olujom’ i bježanjem tih ljudi od Hrvatske vojske. Isto je bilo i u Bosni, ista ta garnitura. A u tome su učestvovali i Šešelj i Vučić, naravno i Milošević, Dačić. Znamo kako se to završilo tamo.”

Stojković kaže da je je trenutno Vučićeva strategija opet kreiranje haosa radi opstanka na vlasti, a za taj haos uvijek okrivi nekoga drugoga.

“Oni ne znaju da od Srbije naprave pristojnu zemlji, evropsku zemlju. Devedesetih su krivili isključivo Hrvate i Bošnjake, danas isključivo krive Albance. Sada mu je strategija, a to se već dešava, da u Beogradu izvode desničare na ulice, koji su pod zajedničkom kontrolom Vučića i ruskih obavještajnih službi. Za petak su najavili proteste u vrijeme kada mi imamo naše proteste protiv nasilja”, istaknuo je Stojković.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti