27.05.2024.
HomeNovostiBEGIĆ: „Trojkaši su skupina nesposobnih izdajnika. Svi koji su ih 'pogurali' su...

BEGIĆ: „Trojkaši su skupina nesposobnih izdajnika. Svi koji su ih ‘pogurali’ su politički idioti…“

-Trojkaši su skupina nesposobnih izdajnika. Svi koji su ih “pogurali” su politički idioti ili su u istom poslu (od kojih mnogi imaju visoko mišljenje sami o sebi). Izdaja je bila u interesu Trojke prespavati Schmidtove odluke. Posljedice će biti vrlo teške. Upozoravali smo. Svanulo?, poručio je Begić.

Podsjetimo, Begićev stranački kolega Mahir Mešalić odgovorio je lideru NiP-a Elmedinu Konakoviću.

Naime, nakon izjave šefa NIP-a Elmedina Konakovića da su pronašli rješenje kako deblokirati rad dvije komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH te da su podlegli pritisku “najdestruktivnije opozicije” koju je ikad vidio, uslijedio je odgovor Mahira Mešalića, šefa Kluba DF-a u tom domu.

-Čast mi je što sam dio “najdestruktivnije opozicije ikada” i što Konaković po nalogu Čovića ne može plasirati Vukoju u Ustavni sud BiH. Nažalost, toliko je Dino van sebe, da je počeo kao vlast da prijeti opoziciji. Da se razumijemo, izdajnika se ne bojimo, uzalud su te prijetnje. Kažeš “biće nam žao” kao zažaliti ćemo nešto. Ništa nama nije žao, naprotiv, nama je drago jer znamo zašto se borimo, naveo je Mešalić u reakciji.

Mešalić je na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma PFBiH upozorio vladajuću koaliciju da povuku četiri tačke s dnevnog reda jer nije održana sjednica Zakonodavno-pravne komisije i bez tog mišljenja ne može se razmatrati materijal.

Trojka i HDZ žele izmijeniti Poslovnik kako bi popunili komisije svojim članovima i tako obezbijedili većinu za donošenje odluka. Sada nemaju potrebne ruke ni za kvorum.

Stranke trojke održale su sinoć sastanak sa Draganom Čovićem te su otvorili sva pitanja koja treba riješiti, od evropskih zakona do Izbornog zakona i izbora suca u Ustavni sud BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti