19.06.2024.
HomeNovostiBEGIĆ OŠTRO UZVRATIO AMBASADORICI IZRAELA U BiH: "Gospođo ambasadorice, vaša država je...

BEGIĆ OŠTRO UZVRATIO AMBASADORICI IZRAELA U BiH: “Gospođo ambasadorice, vaša država je ogradila žicom i betonskim zidom čitav jedan narod”

Državni zastupnik i član Predsjedništva DF-a Zlatan Begić reagirao je na istup ambasadorice Izraela u BiH kojoj se nije dopao stav predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića o sukobu Izraela i Palestine.

-Gđo ambasadorice, vaša država je ogradila žicom i betonskim zidom čitav jedan narod, što je i ostvarenje i “kontekst Auschwitza” (kako navodite!). Mi smo i danas na istoj strani istorije kao i za vrijeme II-og svjetskog rata – na onoj strani koja je oštro protiv zatvaranja naroda u žice i logore. Vi niste!, poručio je Begić.

Ambasadorica Države Izrael u BiH, Galit Peleg, reagirala je na ocjenu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića da je predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto „neoprezno i sebično objavila poruku na društvenim mrežama, ne obazirući se na patnje palestinskog naroda“.

-U ovom barbarskom napadu Hamasovih divljaka, žrtve su ljudi, a počinitelji ubice nisu bili ni blizu ljudi. S koje strane historije ćete ostati zapamćeni, gospodine Komšiću, upitala je ambasadorica Države Izrael u BiH Galit Peleg.

Šta je sve ambasadorica Izraela poručila Komšiću pročitajte OVDJE.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti