Banjaluka: Tri osobe uhapšene zbog prevare nekoliko firmi

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske uhapsili su tri osobe na području Banja Luke, koje se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela prevare i izdavanja čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića.

Uhapšene osobe inicijala Đ.J, N.V. i N.K. su osumnjičene da su prošle i ove godine, ali i ranije, lažno se predstavljajući kao zaposlene i odgovorne osobe u banjalučkim preduzećima “Pro-ba”, “Aventus” i “Beling” dovodili u zabludu odgovorne osobe iz više privrednih društava s područja BiH.

“Tom prilikom su od njih uzeli raznu robu u vrijednosti od oko 140.000 KM, čime su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist, a na štetu privrednih društava s područja BiH”, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

MUP je, imajući u vidu da je istraga protiv ovih osoba u toku, pozvao sva privredna društva koja su prilikom poslovnog odnosa s preduzećima “Pro-ba”, “Aventus” i “Beling” i osobama Đ.J. i N.V. oštećena u poslovnoj saradnji, da podnesu prijavu Upravi kriminalističke policije.

Policija je jučer i u srijedu pretresla više lokacija na području Banja Luke i uhapsila navedene osobe.

U okviru pretresa stambenih objekata koja koriste uhapšene osobe policijski službenici su pronašli predmete koji se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret.

Akciju su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i prema naredbi Osnovnog suda u Banjoj Luci izveli pripadnici Uprave krim-policije MUP-a u saradnji sa Policijskom upravom Banja Luka.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Đorđu Jorgiću i Nenadu Vulinu protiv kojih je MUP u prethodnom periodu nadležnom tužilaštvu podnio više izvještaja o počinjenim istim ili sličnim krivičnim djelima za pričinjenu štetu veću od 400.000 KM.

 

 

 

 

srna