Bajtal potpisao krivičnu prijavu protiv Tegeltije, Gudeljević, Novalića i Mandića: I šta sad? …Treba da šutimo?

0
Sociolog, Esad Bajtal, je među onima koji su potpisali krivičnu prijavu protiv njih jer nisu osigurali nabavku vakcina za imunizaciju stanovništva

Nakon što je sarajevski doktor Bakir Nakaš obavijestio javnost da je podnio krivičnu prijavu protiv protiv predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije, ministrice civilnih poslova BiH Ankice Gudeljević, premijera Federacije BiH Fadila Novalića i ministra zdravstva Federacije BiH Vjekoslava Mandića zbog nenabavljanja vakcina, sve je više onih koji podržavaju njegov potez, piše Oslobođenje.

Esad Bajtal, sociolog, je među onima koji su potpisali krivičnu prijavu protiv njih jer nisu osigurali nabavku vakcina za imunizaciju stanovništva.

-U demokratskom svijetu je normlano tražiti odgovornost, građani imaju ljudsko, civilizacijsko, demokratsko i ustavno pravo tražiti od vlasti da položi račun za svoju nedgovornost. Vlast se uzima u paketu sa odgovornošću, onaj ko hoće da vlada mora odgovarati za način na koji vlada. Oni u predizbornim kampanjama kažu da će vladati u skladu sa svojim obećanjima, a ta obećanja su, opet, u skladu sa željama i potrebama onih kojima se oni obraćaju, i onda ništa ne urade. I ne samo da ne urade ništa, nego kad nacija, građani  oni koji su ih izabrali i postavili na vlast, dođu u poziciju biti ili ne biti, oni ni prstom ne mrdnu da ih zaštite, a zaštita postoji i zove se vakcina. Oni ni ne razgovaraju o vakcini mjesecima, a pandemija traje.   ili da kažemo uredu, vi ste nas osudili na smrt i zahvalni smo Vam što nas legalno ubijate i nikome za to ne odgovarate.