05.03.2024.
HomeSportBajević: Zemlju kada predstavljaš moraš biti ozbiljan do kraja

Bajević: Zemlju kada predstavljaš moraš biti ozbiljan do kraja

Okupljanjem danas na Ilidži počinju pripreme fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine za novembarska tri susreta, prvi u četvrtak, prijateljski protiv Irana, te 15. novembra sa Holandijom u Amsterdamu i tri dana kasnije protiv Italije u Sarajevu u eltinoj UEFA Ligi nacija ”A”.

Već prije prozivke stručni štab se suočio sa otkazima zbog pozitivnih testova na koronavirus, ali i povreda pojedinih igrača. Za danas je bio planiran i prvi trening, međutim stručni štab je odlučio da ga otkaže jer veći broj reprezentativaca stiže tek kasnije poslijepodne. Oni koji su igrali proteklog vikenda obavit će u hotelu lakši trening oporavka.

”Što prije treba vidimo na koga možemo računati, da znamo hoćemo li još neke igrače dodatno pozvati. Verujem da svi koju dođu će biti zdravi, ali više o tome znat ću konkretno sutra”, izjavio je Dušan Bajević, selektor fudbalske reprezentacije BiH, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) naglasio:

”Utakmica sa Iranom je prijateljska i iz tog razloga pružit ćemo šansu i drugima, kao i igračima iz našem prvenstva. Da vidimo gdje su, koliko mogu jer utakmice u domaćem prvenstvu nisu iste kao u Evropi. Zemlju kada predstavljaš moraš biti ozbiljan do kraja”.

Najveći hendikep za BiH u predstojećim mečevima bit će odsustvo kapitena nacionalnog tima i Rome Edina Džeke koji je pozitivan na koronavirus.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti