01.03.2024.
HomeSportBajević: Nije me stid, pokušali smo, nismo uspjeli

Bajević: Nije me stid, pokušali smo, nismo uspjeli

Selektor seniorske nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević nakon poraza protiv Italije s 2:0 u posljednjem kolu UEFA Lige nacija ističe da je u ovim trenucima najvažnije iznijeti analizu kompletnog ciklusa reprezentacije BiH, te da najveća žal ostaje poraz u baražu za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.

– Taj poraz nas je držao dugo i nije nam dao da idemo naprijed onoliko koliko smo mogli. Imali smo dvije utakmice koje smo odigrali dobro, protiv Poljske smo imali 15 dobrih minuta a onda smo pali. Danas nismo mogli ništa protiv Italije – kazao je Bajević.

Naglasio je da se osjeća veoma krivim što na vrijeme nije zamijenio Saničanina, a koji se povrijedio u 85. minutu susreta.

– Nisam imao igrača na toj poziciji. On daje sve od sebe, igrao je sve utakmice, ne žali se i zaista mi ga je žao – istaknuo je.

Vjeruje da reprezentacija BiH za napredak mora promijeniti dosta toga, ali podvlači da su u ovom reprezentativnom ciklusu otvorena vrata nekim novim igračima.

– Teško je bilo šta reći u vrijeme pandemije koronavirusa. Ne znaš na koga možeš računati, ko može igrati, putovati, a ko ne. Čekaš da se igrači skupe po mjesec dana. Ako se to nastavi, svi napori su uzaludni. Reprezentacija BiH ima igrače, treba naći selektora koji od njih može napraviti kvalitetnu ekipu. Mijenja se i predsjedništvo Saveza, nakon čega treba postaviti jasne ciljeve. Bez toga nema ništa – podvukao je Bajević.

Dodao je da ga nije stid što je epizodu na kormilu reprezentacije BiH okončao bez pobjede.

– Nije me stid, ponosan sam što sam sarađivao s ovim igračima. Svi skupa smo pokušali, nismo uspjeli. Ne trebate nikoga optuživati osim mene, ja sam kriv za neuspjehe – zaključio je Bajević

Meč protiv Italije bio je Bajevićev posljednji na klupi selekcije BiH, zbog čega se on zahvalio igračima i saradnicima na odnosu i ponašanju. Naglasio je da će sačekati sjednicu Nogometnog saveza BiH kada će znati nešto više o svom statusu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti