14.04.2024.
HomeNovostiAmfilohije Radović opet širi mržnju i proklinje Crnogorce

Amfilohije Radović opet širi mržnju i proklinje Crnogorce

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je građane da se u nedjelju na parlamentarnim izborima opredijele “kome Bogu će služiti i kome Bogu se pokloniti i za koga ćete glasati”.

On je nakon liturgije u manastiru Morača kazao da su komunisti moračku svetinju “u svoje vrijeme pretvorili u klozet”, a da danas njihovi duhovni potomci kažu da su svetinje njihove.

– Čije njihove? Кo su oni?! Odrekli su se svetoga Petra Cetinjskoga i svetoga Petra Lovćenskog Tajnovidca, srušili njegovu crkvu na Lovćenu, oskrnavili njegove zemne ostatke. Vladika je ostavio prokletstvo na Crnu Goru i danas je ovo prokleta svetim Petrom Drugim Lovćenskim Tajnovidcem Crna Gora! Prokleta je zato što je rekao Crnogorcima: ako me ne sahranite u crkvu koju sam ja sagradio, da budete prokleti – rekao je Amfilohije.

On je istaknuo da premijer Duško Marković nastavlja to prokletstvo boreći se protiv onih koji su navodno anti-Crnogorci.

– Namjesto da je vratio Crnoj Gori, Crnogorcima onu crkvu srušenu sedamdesetih godina prošloga vijeka i time skinuo sa njih prokletstvo, namjesto da je obećao da će ono kamenje pored koga je pričao one besmislica i izgovarao mržnju, vratiti na Lovćen i obnoviti zavještanje svetoga Petra i time skinuti prokletstvo sa Crne Gore, on nastavlja to prokletstvo na Crnu Goru u ime Crne Gore – dodao je Amfilohije.

Prema njegovim riječima, sve što je sagrađeno i obnovljeno i što se obnavlja i danas, i što se gradi je za Crnu Goru te to niko neće nigdje nositi.

– Кakve su to besmislice, kakvo je to nerazumlje koje je zavladalo u ovo naše vrijeme pod uticajem bezbožništva, mržnje protiv čovjeka i svoga naroda – kazao je mitropolit MCP-a, podsjetivši da je od Moskve krenulo uništavanje i rušenje svetinja.

– Preko 50.000 je poginulo od bratske ruke! Brat je ubio brata! Hoćemo taj duh da nastavimo u Crnoj Gori? U ime toga duha da gradimo budućnost Crne Gore? Zato, blago meni, biće izbori pa izvol’te, opredjeljujte se kome Bogu ćete služiti i kome Bogu se pokloniti i za koga ćete glasati! To je vaše! Ja ću izaći u 82. godini da glasam za svetinje i one koji čuvaju i koji se ugrađuju u svetinje, u taj Sabor božanski u koji se ugrađuju ljudi, milioni iz svih zemaljskih naroda već dvije hiljade godina – poručio je Amfilohije.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti