Amerikanci objavili listu najbogatijih estradnjaka zapadnog Balkana: Imovina vrijedna desetine i stotine miliona dolara

0

Američka web stranica “Celebrity net worth“, koja se bavi procjenama ukupne imovine i financijskih aktivnosti slavnih osoba iz svijeta sporta, glazbe i ostalih grana show businessa, uvrstila je na svoj popis i neka od popularnih lica s područja zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije. Osim što se pozabavila njihovom imovinom objavila je i njihove, na svoj način interpretirane biografije.

Novak Đoković – 220 miliona dolara

Najuspješniji srpski tenisač Novak Đoković posjeduje imovinu neto vrijednosti 220 miliona dolara. Đoković je jedan od najboljih tenisača svih vremena s karijerom ispunjenom impresivnim pobjedama. Tijekom 2016. godine postao je prvi igrač koji je sve tri glavne titule držao na tri različite podloge. Jedini je muški tenisač koji je osvojio svih devet Masters 1000 turnira. Tijekom svoje karijere na ATP ljestvici je u pet navrata bio najbolje rangirani igrač. Poznat je po rivalstvu s Rafaelom Nadalom, dvojica igrača bili su akteri nekih od najzabavnijih mečeva u povijesti tenisa.

Dino Merlin – 100 milijuna dolara

Kantautor i producent Dino Merlin ruši sve stereotipe kad je glazba u pitanju. Neto vrijednost njegove imovine procjenjuje se na 100 miliona dolara. Jedan je od najpopularnijih i najuspešnijih muzičara iz Bosne i Hercegovine. Merlin svira gitaru, bas gitaru i klavijature, stilove kao što su pop, pop-rock, pop-folk i disko. Samostalnu karijeru započeo je 1991. godine i objavio osam solo albuma. Album “Sredinom” iz 2000. godine bio je jedan od najprodavanijih albuma na području cijele jugoistočne Europe u posljednjih dvadeset godina.

Zdravko Čolić – 20 miliona dolara

Pjevač Zdravko Čolić koji ima neto vrednost od 20 miliona dolara smatra se jednom od najvećih zvijezda u regiji. “Vrlo je popularan na području nekada poznatom kao Jugoslavija”, navodi “Celebrity net worth“. Objavio je 15 studijskih albuma, koji su prodavani u nevjerojatnim tiražima širom Jugoslavije, a prelazili su 700.000 primjeraka. Snimao ih je i u Londonu, zahvaljujući Jugotonu. Prvi je pjevač kojemu je dodijeljena dijamantska ploča te diskografske kuće. Zdravko je krajem 2019. godine uspio napuniti šest beogradskih Arena turnejom pod nazivom “Ono malo sreće” i time postavio rekord kada su u pitanju domaći izvođači i njihov muzički uspjeh.

Goran Bregović – 20 miliona dolara

Kompozitor i tekstopisac Goran Bregović može se pohvaliti bogatim iskustvom kada je njegova karijera u pitanju, ali i inozemnim suradnjama. Njegovo bogatstvo ravno je Čolićevom. Bregović je ujedno i pjevač, ali svira i gitaru i bas. Početnu popularnost stekao je kao vođa, autor pjesama i gitarist grupe Bijelo Dugme. Bend je formiran 1974. i trajao je do 1989. godine. Goran Bregović je snimio nekoliko filmova, uključujući “Dom za vješanje“, “Gluvi barut“, “Kuduz“, “Arizona Dream“. Skladao je pjesme za mnoge popularne glazbenike uključujući Iggyja Popa.