22.07.2024.
HomeLifestyleAloe vera briše bore sa lica..

Aloe vera briše bore sa lica..

Aloe vera je biljka koja ima čudotvorna dejstva na kožu lica. Gel ove biljke liječi gotovo sva kožna oboljenja. Uspješno se bori sa aknama, briše i ono najdublje bore, fleke i licu vraća blistavost i svježinu.

Gel se nalazi u mesnatim listovima, a upravo on se nalazi u sastavu mnogih krema i kozmetičkih proizvoda. Ipak, najbolje efekte ćete imati ukoliko koristite gel direktno iz biljke.

Iako nije karakteristična za naše podneblje, aloe vera, se može uspešno uzgajati u svakom domu.

Gel se nanosi direktno iz biljke, a s obirom da u tom slučaju nije razblažen kao što je to slučaj kada se nađe u kremama, ima veću koncetraciju sastojaka i mnogo bolje djeluje na kožu, dubinski prodirući i u nadublje slojeve.

Aloe vera vraća licu mladost, zdravlje i lepotu. U sebi ima 75 sastojaka, a većina njih je našem licu neophodna. U gelu se nalaze vitamini, minerali, šećeri, salicilna kiselina, sastojci koji čiste kožu, enzimi koji liječe upalu kože, šećeri, sastojci koji su namenjeni za zacijeljivanje rana. Što se tiče vitamina, u aloinom gelu nalaze se vitamini A, B, C, E, B12.

Kako se koristi gel?

Gel iz aloinog lista koristi se tako što se list presiječe po dužini, nožem ili makazama. Kašičicom možete da izvadite gel i da ga direktno namažete na čisto lice. Ne zahtijeva ispiranje, niti dodatak hidratantne kreme.

Uklanja bubuljice

Ako imate bubuljice na licu i muče vas upale koje bukte ispod kože, aloe vera će ih smirti preko noći.

Briše bore

Aloe vera ima tu sposobnost da podstiče proizvodnju kolagena, pa zahvaljući tome, naše lice će ostati mladoliko i zategnuto. Nakon 30 -te godine upotreba ove biljke je obavezna.

Za bore je najbolje napraviti domaću masku koju ćete nanositi jednom nedeljno. Možete pomešati gel aloe vere sa kašikom meda i ostaviti pola sata na licu. Ova kombinacija sastojaka će odlično djelovati na kožu, ublažavajući bore i vraćajući licu svježinu.

Aloe vera može da se koristi za cijelo tijelo. Ona će vam pomoći ako imate opekotine na koži ili ako ste se posjekli, pa vam ožiljak sporo zarasta. Efikasna je i kod ujeda buba i komaraca, kod iritacija, kod crvenila.

 

 

 

 

 

stillmagazin

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti