20.04.2024.
HomeNovostiAljoša Čampara protiv korupcije u SDA i "lorda" Hadžihafizbegovića

Aljoša Čampara protiv korupcije u SDA i “lorda” Hadžihafizbegovića

Aljoša Čampara, član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) oglasio se na svom Facebook profilu o aferi u stranci, koja je izbila nakon što  je njegov stranački kolega načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić objavio snimak na kojem se dogovara namještanje izbora predsjednika kantonalne organizacije ove stranke u Sarajevu te nepotizam pri zapošljavanju.

“Dragi građani – u posljednja dva dana svjedočimo brojnim dešavanjima vezanim za kompromitirajući snimak koji je objavio načelnik Semir Efendić. Moram reći da se apsolutno ograđujem od svega što se čuje u nevedenom snimku”, naveo je Čampara.

Kako kaže, ovo nije sistem vrijednosti u kojem želi učestvovati i živjeti. Mišljenja je da SDA hitno mora uraditi slijedeće:

1. Predsjednik kadrovske komisije mora hitno biti smijenjen.

2. Mora se hitno uvesti povjereništvo u KO SDA Sarajevo jer je proces izbora u potpunosti kompromitovan. Akteri snimka su pokazali javnosti da su imali ovjerene glasačke listiće na osnovu čega su izveli tzv „bugarski voz“.

3. Dva ministra predložena za Vladu KS, a koja se pominju u snimku, ne mogu biti ministri jer se predstavljaju kao dužnici pojedincu tj. onome koji sebe predstavlja „prvim do Bakira“ i koji tvrdi da ministri moraju raditi po njegovom nalogu. Ministri postoje da bi radili za dobrobit građana, a ne da bi bili „sluge“ pojedincima.

4. Stranka demokratske akcije treba da uputi izvinjenje građanima i pošalje jasnu poruku da će očistiti svoje redove od ovakvih i sličnih pojedinaca.

“Iskreno se nadam i vjerujem da će rukovodstvo SDA, radi budućnosti naše djece, imat hrabrosti da donese ispravne i pametne odluke. Domovina se brani i poštenjem i čašću! Ukoliko to ne uradi bojim se da odlazimo u bezdan iz kojeg se teško možemo vratiti na tračnice. Sretan 1. mart Dan Nezavisnosti Bosne i Hercegovine!”, napisao je Čampara.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti