23.06.2024.
HomeNovostiAlarmantno: Od korone preminuo muškarac iz Živinica, više novozaraženih u TK nego...

Alarmantno: Od korone preminuo muškarac iz Živinica, više novozaraženih u TK nego u ostatku Federacije

Stariji muškarac iz Živinica kod kojeg je bila potvrđena zaraza koronavirusom preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

U posljednja 24 sata na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 276 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 13 novih osoba, dok je u TK testirano 205 osoba, a pozitivno je njih 14. U Tuzli su pozitivne tri osobe, u Živinicama osam,
Kalesiji dva i Teočaku jedna osoba. U Tuzli je trenutno aktivnih 124.

Podsjećamo ranije je objavljeno da je čak 12 novozaraženih iz Tešnja (plus tri retestirane), a jedna iz Cazina.

U Tešnju je do danas registrovano 139 slučajeva, a u Cazinu 49.

Nakon što je proteklog tjedna u Izolacijski blok Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar smještena starija ženska osoba iz Stoca s potvrđenom infekcijom koronavirusa koja je trenutno na potpornoj terapiji kisikom, tijekom nedjelje, 14. lipnja, hospitalizirana su još dva pacijenta koja žive u Mostaru.

Prvi pacijent je 31-godišnji muškarac kod kojeg je koronavirus potvrđen tijekom vikenda, a drugi pacijent je ženska 24-godišnja osoba iz njegove obitelji s visokom sumnjom na postojanje covid-19 infekcije, priopćeno je na službenoj stranici Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Budući da je kod obje osobe došlo do pogoršanja kliničke slike, smješteni su u Izolacijski blok gdje se provodi daljnja dijagnostička obrada”, ističu iz kantonalne Vlade.

Iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi za poduzimanje mjera zaštite pučanstva od novog vala koronavirusa iznova su pozvali građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite, odnosno držanja distance, nošenja maske u zatvorenom javnom prostoru, ali i na otvorenom ako nije moguće održati distancu od dva metra, kao i čestog, temeljitog pranja ruku, održavanja osobne higijene i higijene prostora, stoji u priopćenju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti