18.04.2024.
HomeNovostiAkcija MUP-a TK: Uhapšeno više osoba, oduzeta droga i oružje

Akcija MUP-a TK: Uhapšeno više osoba, oduzeta droga i oružje

 

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata, prije dva dana, 12.11.2019.godine izvršili pretrese na 10 lokacija na području Tuzle, Kalesije, Živinica, Gračanice i Lukavca.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela: 12 manjih paketa sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis, jedna digitalna vaga, tri mobilna aparata, tragovi praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, djelimično izgorjela cigareta sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis, jedna lovačka puška, tri SIM kartice, četiri patrone za lovačku pušku cal. 12 mm, 23 metka za automatsku pušku cal. 7,62 mm, 28 pištoljskih metaka cal. 7,62mm, jedan gasni pištolj marke Ekol, dva drobilice sa tragovima biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis, jedna metalna kutija sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis, jedno pvc pakovanje sa praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed.

Nakon završenih pretresa lica su privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podneseni Izvještaji protiv: M.H. rođen 1983.god i M.B. rođen 1977.god. oba iz Kalesije zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. KZ FBIH i protiv lica A.J. i M.Š. iz Živinica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Teška krađa iz člana 287. KZ FBIH i lica A.J. iz Živinica zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH, te protiv R.N. rođen 1965.god. iz Gračanice zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo propisano Zakonom o oružju i municiji TK.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom Tužilaštvu će biti dostavljeni izvještaji protiv: M.S. rođen 1989.god., iz Lukavca, M.H rođen 1982.god. iz Živinica i E.F. iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239. Krivičnog zakona FBiH, kao i protiv N.H. iz rođen 1994.god., iz Gračanice i E.M. rođen 1990.god., iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. KZ FBiH – saopšteno je iz MUP-a TK.

I danas se na području TK na više lokacija nastavljaju pretresi, a kako nam je saopćeno iz MUP-a TK, sa više informacija svakako će izaći u javnost u toku današnjeg dana.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti