20.04.2024.
HomeNovostiAkcija FUP-a: Uhapšena bivša uposlenica KPZ-a zbog lažne diplome

Akcija FUP-a: Uhapšena bivša uposlenica KPZ-a zbog lažne diplome

Policijski službenici FUP-a su dana 5. februara pod nadzorom KT KS poduzimali mejre i radnje iz svoje nadležnosti, kojom prilikom su lišili slobode bivšu uposlenicu Kazneno popravnog zavoda u Sarajevu inicijala E.H. (1958.) koja se sumnjiči za počinjenje krivičnog djela “Krivotvorenje isprave” iz člana 373. i “Prijevara” iz člana 294., saopćeno je danas.

Kako se navodi, osnovi sumnje proizilaze iz činjenica da je osumnjičena E.H. protupravno pribavila lažnu diplomu EFSA, koju je potom koristila kao dokaz završene visoke školske spreme prilikom zaposlenja u različitim institucijama u periodu od 2008. do jula 2019. godine, a čime je oštetila budžet FBiH i KS za sada neutvrđen novčani iznos.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičeni, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmetu koji su traženi Naredbom, a koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

Uhapšeno lice je kriminalistički obrađeno u prostorijama FUP-a, te je predato uz izvještaj o počinjemom KD na nadležnost KT KS, navedeno je iz Federalne uprave policije.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti