13.07.2024.
HomeNovostiAjanović pozvao Imamovića da javno kaže koliko Tuzla ima novca za borbu...

Ajanović pozvao Imamovića da javno kaže koliko Tuzla ima novca za borbu protiv koronavirusa i na šta se on troši

Mirnes Ajanović, vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla, upućuje otvoreni poziv gradonačelniku Tuzle i komandantu Štaba civilne zaštite Grada Tuzla Jasminu Imamoviću – da obavijesti javnost sa koliko zaštitnih sredstva za sprječavanje širenja i borbu protiv pandemije uzrokovane koronavirusom raspolaže Grada Tuzla.

Javnost mora znati koliko Grada Tuzla ima na raspolaganju zaštitnih maski, zaštitnih rukavica, sredstva za dezinfekciju i drugih roba i sredstava za sprječavanje i borbu protiv koronavirusa, uključujući i namirnice i sredstva za higijenu u slučaju dužeg trajanja vanrednog stanja, te da li je bilo šta od zaštitnih sredstava podijeljeno građanima i uposlenicima u javnim ustanovama i preduzećima, i svima ostalima koji su u kontaktu sa građanima, uključujući i trgovce, policiju i ostala službena lica.

Mirnes Ajanović poziva Jasmina Imamovića da javnosti prezentira informaciju koliko sredstva je izdvojeno iz Budžeta Grada Tuzla, a koji za 2020. godinu iznosi 75 miliona maraka – za prevenciju, sprječavanje širenja i borbu protiv koronavirusa, a u cilju zaštite života i zdravlja građana Tuzle, od formiranja Kriznog štaba Grada Tuzla i zaključaka Gradskog vijeća Tuzla sa sjednice održane 28. 02. 2020. godine u vezi rasprave o koronavirusu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti