16.06.2024.
HomeNovostiAjanović poziva medije u Tuzli da organiziraju javne debate kandidata za gradonačelnika

Ajanović poziva medije u Tuzli da organiziraju javne debate kandidata za gradonačelnika

Mirnes Ajanović, nadstranački i nezavisni kandidat za Gradonačelnika Tuzle, upućuje otvoreni javni poziv svim medijskim kućama koje djeluju na području Grada Tuzla da u susret prijevremenih izbora za Gradonačelnika Tuzle organizuju uživo debatno sučeljavanje svih kandidata. Iako su kandidatima od strane medija dostavljene ponude za plaćeno političko oglašavanje i 3 ili 5-minutno samostalno predstavljanje svoje kandidature, mediji nisu najavili ili pozvali kandidate na uživo debatno sučeljavanje.
Ustavno pravo svih građana BiH jeste da biraju i budu birani, a kako bi građani Tuzle u potpunosti iskoristili svoje pravo da biraju novog gradonačelnika, Mirnes Ajanović smatra da građani ispravnu odluku mogu donijeti nakon uvida u sve sposobnosti kandidata i putem javne debate.
Kandidati će na taj način imati mogućnost predstaviti plan djelovanja i program, ali će se i testirati sposobnost argumentovanja činjenica i odbrane statova, rada po pritiskom, odgovaranja na replike i upite, odnosno testirati će se iskustvo kandidata u svim situacijama u kojima se može naći Gradonačelnik Tuzle.
Mediji su nezaobilazna karika demokratskog društva jer utječu na javno mnijenje i kao takvi imaju društvenu i zakonsku odgovornost omogućiti prostor i vrijeme za sticanje potpunog uvida u rad i karakter svih kandidata za poziciju Gradonačelnika Tuzle putem debatnih emisija, istakao je Mirnes Ajanović u svom obraćanju medijima.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti