27.05.2024.
HomeNovostiAjanović obišao požarište kod Tuzle i traži širu akciju u cilju potpunog...

Ajanović obišao požarište kod Tuzle i traži širu akciju u cilju potpunog gašenja požara

Nakon obilaska požarišta u naselju Kužići kod Tuzle, predsjednik Bosanske stranke, advokat i vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla, Mirnes Ajanović oglasio se na svom FB profilu tvrdeći da mediji nisu prenijeli njegovo saopćenje iako je ono dostavljeno Press službi Grada Tuzla. Saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Saopštenje na osnovu Zaključka u prilogu Komisije za ljudska prava i slobode Gradskog vijeća Tuzla nije objavljeno iako je dostavljeno Press službi Grada Tuzla, ali zato je objavljeno naknadno saopštenje gradonačelnika Jasmina Imamovića, u kojem je gotovo prepisan zahtjev Komisije upućen i pasivnom gradonačelniku Jasminu Imamoviću, koji je izgleda u dobroj izolaciji prespavao požar u Tuzli.

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosna i Hercegovina
Tuzlanski kanton
GRAD TUZLA
GRADSKO VIJEĆE
Komisija za ljudska prava i slobode
Broj: 01/04-A-4497-2020
Tuzla, 07.04.2020. godine

GRADSKI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE GRADA TUZLA
ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE TUZLANSKOG KANTONA
MINISTARSTVO SIGURNOSTI BIH

PREDMET: Zaključak Komisije za ljudska prava i slobode Gradskog vijeća Tuzla, dostavlja se

Komisija za ljudska prava i slobode Gradskog vijeća Grada Tuzla je na sjednici održanoj 07.04.2020. godine razmatrala “Zaštita života i zdravlja građana u naselju Kužići koji su ugroženi pojavom požara”. Nakon diskusije jednoglasno je usvojen sljedeći

Z A K LJ U Č A K

Komisija za ljudska prava i slobode Gradskog vijeća Tuzla traži od Štaba civilne zaštite Grada Tuzle i Štaba civilne zaštite Tuzlanskog kantona i ostalih nadležnih institucija da odma poduzmu sve mjere cilju gašenja požara u naselju Kužići – Tuzla. Izlaskom na lice mjesta dana 07.04.2020. godine u periodu od 10:00-12:00h predsjednika Komisije za ljudska prava i slobode Mirnesa Ajanovića i zamjenika Muamera Dedića, utvrđeno je da se požar rasplamsava zbog jakog vjetra te da prijeti ugroziti brojne kuće u Kužićima ali i u naselju Husino. Shodno navedenom, Komisija traži od svih nadležnih institucija da odmah obezbijede potrebna sredstva i dovoljan broj vatrogasnih jedinica iz svih opština i gradova na Kantonu te Komisija predlaže da se i putem naprtnjača uz pomoć građana pristupi potpunom gašenju požara. Također, Komisija preporučuje da se uputi zahtjev Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine shodno proceduri Oružanih snaga BiH a kako bi se isti proslijedio Ministarstvu odbrane BiH u cilju procjene da li je potrebno angažovanje vojnih helikoptera za gašenje požara zbog nepristupačnog terenja i mogućnosti postojanja eksplozivnih naprava.

S poštovanjem,

DOSTAVLJENO
2xnaslovu
1xevidencija PREDSJEDNIK KOMISIJE
1xa/a”

Mirnes Ajanović s.r.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti