17.06.2024.
HomeNovostiAgonija: Dodik se krije iza naroda, Srbima objašnjava da je negiranje genocida...

Agonija: Dodik se krije iza naroda, Srbima objašnjava da je negiranje genocida pravo na “slobodu mišljenja”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokrenuo je zvanično i prvi potpisao peticiju kojom se izražava stav o neprihvatanju nametanja zakona od odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka (Inzko), ali i kojom se izražava sraman stav da se, “bez obzira na uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije dogodio genocid”.

– Dodik poziva sve građane Republike Srpske koji to žele da svojim potpisom na ovu peticiju odbiju da se srpskom narodu i svim građanima Republike Srpske zabranjuje pravo na slobodu mišljenja, kao i da što masovnijim potpisivanjem ove peticije odbijemo političke manipulacije jednog dijela Zapada koji žele da jedino srpski narod u Evropi bude okarakterisan kao genocidan – izjavio je savjetnik za unutrašnju politiku člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

On je naglasio da se ne smije zaboraviti da je Incko “ovaj sramni čin nametanja ovakvog zakona uradio baš na današnji dan, kada je poslije sarajevskog atentata Austrija, iz koje dolazi Incko, uputila ultimatum Kraljevini Srbiji”.

– Mi iz Republike Srpske to ne smijemo zaboraviti i mi iz Republike Srpske iz principa ne smijemo na ovo pristati – rekao je Kovačević.

  • Dodik prvi potpisao peticiju

    Dodik prvi potpisao peticiju

    FOTO: ATV


Podsjećamo da je iz OHR-a saopćeno da odbacuju svaku vrsta manipulacija kojima bi se tvrdilo da su ovi amandmani koje je danas donio visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko) usmjereni protiv jednog od tri naroda.

– Visoki predstavnik je jasno rekao da njegove intervencije u Krivičnom zakonu nemaju nikakve veze s kolektivnom krivicom, navodeći da su “Bošnjaci, Hrvati i Srbi dobri narodi”. Izmjene Zakona se odnose na individualnu odgovornost, te se unaprijed odbacuje svaka vrsta potencijalnih manipulacija kojim bi se tvrdilo da su ovi zakonodavni amandmani usmjereni protiv jednog od tri naroda -naveli su iz OHR-a.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti