26.10.2024.
HomeNovostiZrinjski odnio puni plijen s Tušnja

Zrinjski odnio puni plijen s Tušnja

Završena je druga utakmica subotnjeg programa 11. kola WWIN lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Zrinjskog.

Na kraju su “Tušanj” radosniji napustili gosti koji su slavili pobjedu rezultatom 1:0.

Susret prvoplasirane i posljednjeplasirane ekipe bolje su otvorili gosti koji su u osmoj minuti imali odličnu priliku. Ćuže je uposlio Mulahusejnovića koji iz velike blizine ne uspijeva pogoditi gol domaćih, njegov udarac zaustavio je danas raspoloženi Trako.

Prvu ozbiljiniji pokušaj za Slobodu bilježimo u 18. minuti kada je Janketića u posljednjem trenutku zaustavio Barišić. Nakon toga su uslijedile dvije dobre prilike za Zrinjski, preko Surdanovića i Topića, ali bez promjene rezultata.

Zrinjski je potpuno kontrolisao dešavanja na terenu i utakmica se odvijala uglavnom na polovini terena koja je pripadala “Crveno-crnima”. Surdanović je bio najistaknutiji igrač koji je kreirao nekoliko dobrih prilika ali ni jedna nije ozbiljnije ugrozila gol Slobode. Pokušavali su redom Ćorluka, Mulahusejnović i Kiš, ali su bili neprecizini.

Ipak, u 37. minuti Zrinjski kruniše svoju terensku nadmoć i dolazi u vodstvo pogotkom i to upravo agilnog Surdanovića koji je sa preko 20 metara lijepim udarcem savladao Traku za 0:1.

Nastavio je Zrinjski i nakon postignutog pogotka da prijeti, prilike su imali Ćavar i Kiš, ali nove promjene rezultata nije bilo, pa se tako na odmor otišlo s minimalnom prednošću gostiju.

Drugo poluvrijeme Zrinjski je otvorio ofanzivno, želeći da što prije dođe do drugog pogotka koji bi i ovjerio pobjedu na “Tušnju”.

Od 47. do 55. minute bilježimo tri dobre prilike koje su imali Topić, Ćuže i Čavar, no sva trojica su bila nedovoljno precizna. U 62. minuti Mulahusejnović je vrlo dobro uposilio Kiša koji s 15 metara šutira preko gola.

Zlatan Nalić je pokušao izmjenama da unese svježinu u svoju ekipu, ali Sloboda je ostala bez svoje prve prave prilike. Zrinjski je držao potpunu kontrolu nad igrom te kako se kraj utakmice bližio, sve je bilo jasnije da do promjene rezultata neće doći.

Ni u petominutnoj nadoknadi vremena nismo vidjeli nikakva uzbuđenja, pa je susret završen pobjedom Zrinjskog rezultatom 1:0.

Zrinjski se ovom pobjedom učvrstio na vrhu tabele te će u narednom kolu ugostiti GOŠK dok Slobodi predstoji žestoka borba za opstanak, a u narednom kolu gostuje Posušju.

Prije toga će obje ekipe odigrati svoje susrete u okviru šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine sredinom iduće sedmice. Zrinjski gostuje Žepču dok Sloboda gostuje Kruševu.

WWIN liga Bosne i Hercegovine:

Sloboda 0:1 Zrinjski (Surdanović 37′)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti