25.10.2024.
HomeNovostiPretresi u TK: Pronađeno oružje, droga i predmeti povezani s teškim krađama

Pretresi u TK: Pronađeno oružje, droga i predmeti povezani s teškim krađama

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona, 22. i 23. oktobra, na osnovu naredbi nadležnih sudova, na više lokacija obavili su prtrese stambenih prostorija i pomoćnih objekata, koja koriste osobe koja se dovode ili se mogu dovesti u vezu za zloupotrebom droga i imovinskim deliktima.
– Prilikom pretresa na području Kalesije, Lukavca, Tuzle, Gradačca, Gračanice i Živinica pronađeni su i privremeno oduzeti vazdušna puška, pištolj “HS”, pištolj “Crvena zastava”, 62 komada municije, dva pakovanja sa sadržajem bijele materije i dva pakovanja sa sadržajem biljne materije za koje se pretpostavlja da je droga, kao i osam komada osušene biljne materije koja je najvjerovatnije droga, digitalna vaga za precizno mjerenje, predmeti koji se dovode u vezu s krivičnim djelom teške krađe, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku – navode iz Uprave policije MUP-a TK.
Iz policije navode da su pronađeni predmeti i materije dati na vještačenje, a provode se i druge istražne radnje pod nadzorom Tužilaštva Tuzlanskog kantona te poduzimaju daljnje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela. Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu TK bit će podneseni odgovarajući izvještaji.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti