18.10.2024.
HomeNovostiPresuđeni ratni zločinac poziva Srbe na ustanak: "U slučaju da sud osudi...

Presuđeni ratni zločinac poziva Srbe na ustanak: “U slučaju da sud osudi Dodika, ta presuda ne smije biti sprovedena!”

Presuđeni ratni zločinac Vinko Pandurević poručio je nedavno s javne tribune u Beogradu da se ni pod koju cijenu ne smije prihvatiti osuđujuća presuda protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika.

“U slučaju da sud osudi Predsednika RS ta presuda ne smije biti sprovedena, jer u tom slučaju ona znači uklanjanje Predsednika RS sa funkcije, obezglavljivanje same Republike i naroda i zato se mora spriječiti narodnom neposlušnoću.

Utamničenje Predsednika RS zbog ‘djela’ koje mu se stavlja na teret, je korak do ‘utamničenja’ institucija RS i prava srpskog naroda u BiH”, kazao je ovaj penzionirani oficir VRS.

Pandurević kaže kako će u svakom slučaju konsekvence sudskog epiloga biti vidljive i utjecat će na politički život u BiH i RS.

“Dejtonska pozicija RS u ustavnopravnom poretku BiH nije stečena apelima i ne može se braniti molbama, nego svenarodnim i političkim jedinstvom, odlučnošću državnog rukvodstva RS u poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, ne dozvoljavajući gubitak ijedne ustavne nadležnosti date Ustavom BiH i Ustavom RS”, poručio je ovaj presuđeni ratni zločinac.

pixel

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti