18.10.2024.
HomeSportKatić: Shvatili smo gdje smo griješili, jedinstvo i zajedništvo su ključ uspjeha

Katić: Shvatili smo gdje smo griješili, jedinstvo i zajedništvo su ključ uspjeha

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez, kazao je pred uzvratni duel protiv Mađarske, kako treba biti realan. Ovu kao i sve utakmice naše reprezentacije na području BiH možete gledati samo putem Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) i platforme MY  TV.

Rekao je kako će reprezentacija pokušati da izbori pozitivan rezultat.

“Treba pripremiti momke, razmisliti šta igrati, a onda na megdan. Radujem se da imamo šansu da napravimo iskorak. Zdravstveni bilten je uredan. Malo smo umorni poslije prve utakmice, ali ima vremena za odmor, bit ćemo spremni.”

Nakon poraza od Njemačke 1:2 u petak, naši reprezentatiovci se pripremaju za narednu utakmicu Lige nacija protiv Mađarske.

Prvi se prisutnim obratio selektor Sergej Barbarez naglasivši očekivanja i zdravstveno stanje igrača pred meč:

Barbarez je ponovo istakao kako nerado priča o imenima i igračima, te da je to stvar ukusa.

“Bilo je i skandiranja imena. Radi se o cjelini, timu i zajedničkom uspjehu. Od našeg utiska zavisi koji će igrači igrati, a ne da li se meni neko sviđa ili ne. U fazi smo stvaranja, više se orijentišemo prema protivniku, pogotovo kad su u pitanju velesile. U utakmici se onda traže volja, želja, odnos s navijačima. Najvažniji momenat je stabilnost, kad budemo to osjećali protiv svega, onda ćemo raditi na tom kreativnom momentu, kad neko nekog ‘zalomi’ i centrira. Zagrebali smo na površini potencijala. Neki nisu svjesni koliko mogu i šta znaju, ali treba vremena. Kolašinac je ok, imao je grčeve, ali mogu oni.”

Naglasio je kako utakmica protiv Njemačke možda jeste motiv više, ali njenmu nije.

“Nešto mi znači ali ne kao motiv više. To gledam kao jednu od osam velikih utakmica, tako će biti na svakoj. Za mene je utakmica protiv Mađarske teža mentalno. Doveli smo se u situaciju da imamo neku prvu meč loptu za treće mjesto, ali na kraju ćemo vidjeti kako to odraditi. Niko nije očekivao da će oni igrati protiv Nizozemske 1:1. Svako utakmicu gledamo posebno, kao neko finale.”

Selektor Zmajeva govoreći o Mađarima rekao je kako duže vrijeme taj tim pokušava da igra svoj stil s ovim selektorom.

“Nisu uzalud bili na Evropskom prvenstvu i odigrali prethodne kvalifikacije kvalitetno. Vidite i utakmicu protiv Nizozemske, rezultat igra ulogu. Imali su 18% posjeda lopte i to više niko neće gledati. Poštujem njihovu borbu za nacionalni dres.”

Na konferenciji za novinare obratio se i Nikola Katić koji hje kazao kako je postojala analiza nakon utakmice.

“Shvatili smo gdje smo griješili, falilo je kod golova komunikacije i fokusa. Generalno smo zadovoljni, dosta je tu novih lica. Meni je peta utakmica s različiti partnerom u odbrani, ovaj put sa Sejom. To uzima mnogo više vremena nego u klubovima. Igrali smo agresivno, vidi se pomak, trčali smo više. Doveli smo Nijemce u nekim momentima pred pritisak gdje smo uz malo sreće mogli doći do pozitivnog rezultata. Na pravom smo putu, to će donijeti rezultat. Još uvijek gubimo, ali kroz budućnost će sve doći.”

Jedinstvo i zajedništvo su ključ uspjeha, rekao je Katić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti