18.10.2024.
HomeNovostiGradonačelnik Sinja odbrusio Dodiku, kako Bošnjaci nikada nisu: "Putinov i Vučićev šegrtu,...

Gradonačelnik Sinja odbrusio Dodiku, kako Bošnjaci nikada nisu: “Putinov i Vučićev šegrtu, prestani širiti velikosrpsku propagandu i laži…”

Gradonačelnik Sinja u Hrvatskoj MOST-ov saborski zastupnik, Miro Bulj je reagirao na izjave predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), Milorada Dodika.
Dodik je operaciju Hrvatske vojske (HV), kojom su u oktobru 1995. godine u saradnji sa Armijom Bosne i Hercegovine oslobođeni dijelovi zapadne Bosne, označio kao “nastavak ustaške politike” čiji je jedini cilj “bio progon i eliminacija srpskog stanovništva”.
U izjavi lokalnim medijima u RS, Dodik je povodom 29. godišnjice tih ratnih operacija rekao kako je to bila “agresija koju su počinili potomci ustaša”.
– Ljude su ubijali na najgori mogući način, brutalno mučili baš onako kako su radile ustaše i pripadnici Handžar divije u Drugom svjetskom ratu. Njihovi potomci su te 1995. godine za par mjeseci počinili masakr neslućenih razmjera za koji niko nikada nije odgovarao, niti će odgovarati sve dok u Sarajevu stoluju tužioci i sudije, koji su davno zanemarili pravo i za koje srpska žrtva nije žrtva – kazao je Dodik.
Na ovu izjavu Dodika reagirao je Bulj na Facebooku.
– Milorade Dodik, Putinov i Vučićev šegrtu, preporučujem ti da proučiš malo historiju i prestaneš širiti velikosrpsku propagandu i laži. Možeš ljubiti Putina koliko želiš, ali zahvaljujući Amerikancima ti živiš i djeluješ u Banjoj Luci. Zadnji koji mogu pričati o agresiji, mučenju i proganjanju ljudi su sljedbenici i podržavatelji četničke ideologije. Možeš ljubiti Putina koliko želiš, ali zahvaljujući Amerikancima koji su utjecali na zaustavljanje hrvatskih snaga i naših operacija u kojima sam i sam ponosno sudjelovao kao pripadnik udarne Četvrte, ti danas živiš i djeluješ u Banjoj Luci – navodi Bulj.
Dodaje da je “Dodik uz to i predsjednik tvorevine koja je etnički očišćena od Hrvata”.
– Možda bi te zbog stavova Andrej Plenković pozvao u Dubrovnik kao i četnika Vučića, možda ti tvoj prijatelj Zoran Milanović neće zamjeriti, ali ja kao sudionik tih operacija i političar neću šutjeti na tvoje laži. Stoga Milorade Dodik: dalje ruke od Hrvatske i Hrvata i bavi se svojim poslom, jer kod nas te četničke laži neće proći. Mi smo narod koji želi imati dobre komšijske odnose i saradnju, ali za to su potrebni neki preduvjeti. Možda je trenutna vlast u RH blagonaklona prema tvojoj velikosrpskoj politici, ali zapamti Milorade da naš narod ponižavati nećete – napisao je Bulj.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti