08.10.2024.
HomeNovostiKandidatkinja iz Tuzle dobila nula glasova na biračkom mjestu gdje živi

Kandidatkinja iz Tuzle dobila nula glasova na biračkom mjestu gdje živi

Kandidatkinja Naše stranke (NS) za Gradsko vijeće Tuzle Dragana Berberović – Gagro škorana je rezultatima izbora, jer na svom biračkom mjestu, na kojem je lično glasala, skupa sa ostalim članovima porodice, nije dobila niti jedan glas. Ona izražava sumnju u regularnost izbornog procesa, javlja Klix…

 

Dragana Berberović – Gagro na biračkom mjestu Sjenjak 2 skupa sa mužem i kćerkom ostvarila je svoje biračko pravo. Uz ta tri, trebala je imati i još najmanje dva glasa od njoj veoma bliskih članova rodbine. Međutim, prema zvaničnom podatku Centralne izborne komisije BiH, ona na tom biračkom mjestu nije ostvarila niti jedan glas.

“Ovo je sav nepotizam i korupcija u korijenu, gdje bi građani trebali imati zadnju, a očigledno neko drugi odgovoran za Gradsku izbornu komisiju, ima veću moć od nas svih. Potpuna smijurija je da je na mom biračkom mjestu, nekako od mojih članova porodicem nestalo pet glasova. Hajde kada kradu, ali gdje baš na mom glasačkom mjestu”, kazala je Berberović – Gagro.

Ona izražava sumnju i u tačnost podataka sa ostalih biračkih mjesta koji pripadaju izbornoj jedinici Tuzla, a očekuje da se u cijeli slučaj uključi i Tužilaštvo TK.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti