02.10.2024.
HomeNovostiUKC Tuzla odbacio žalbu za nabavku aparata za zračenje

UKC Tuzla odbacio žalbu za nabavku aparata za zračenje

Komisija za javnu nabavku linearnog akceleratora, CT simulatora, sistema za planiranje u radioterapiji i fantoma Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla odbacila je žalbu kompanije MSG d.o.o. Tuzla, saznaje portal “Avaza”.

Nova žalba

No, tuzlanska firma se žalila, ali je jučer, žalba zvanično odbačena.

 

Ovu informaciju potvrdio je za portal “Avaza” advokat Sanel Nezirić.

 

– Žalbu su odbacili s obrazloženjem da je neuredna i da nismo dostavili dokaz o uplati naknade. Mi smo to uradili, ali oni to nisu prihvatili. Mi na ovu odluku više nemamo mogućnost žalbe, nego samo upravnog spora i tu je priča završena – kaže Nezirić.

On tvrdi da će se žaliti Sudu BiH, pokrenuti upravni spor i “tražiti odgodu”.

Zaključak komisije UKC-a Tuzla. Avaz

Podsjećamo, na nabavku aparata koji služe teškim onkološkim pacijentima čeka se od februara prošle godine.

Ranije se upozoravalo da više od stotinu pacijenata nije u mogućnosti da na vrijeme dobije terapiju te da još veći problem predstavlja to što broj oboljelih raste.

Oduzeti telefoni

Zbog mogućih zloupotreba prilikom prethodnih tendera Tužilaštvo TK pokrenulo je istragu, a krajem maja oduzeti su mobilni telefoni bivšem direktoru UKC-a Tuzla Denijalu Tulumoviću i pomoćniku direktora za medicinske poslove ove zdravstvene ustanove Šefiku Husiću, inače kadrovima SDA.

U sklopu afere „Tender“, u junu su Tulumović i Husić bili u Tužilaštvu, gdje se pristupilo otvaranju uređaja koji su kasnije poslani na vještačenje.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti