30.09.2024.
HomeSportDug od 904.000 KM: Sloboda prekršila ugovor, hoće li sporazum biti raskinut?

Dug od 904.000 KM: Sloboda prekršila ugovor, hoće li sporazum biti raskinut?

Da jedna nevolja ne dolazi sama potvrđuje primjer tuzlanske Slobode. Fudbaleri sa Tušnja očajno su otvorili sezonu i imaju samo dva boda nakon osam odigranih kola, a sada se suočavaju s novim problemimom.

 

 

Riječ je o kršenju ugovora iz sporazuma o vraćanju duga od 904.000 KM, koji je sredinom maja ove godine FK Sloboda potpisala sa Advokatskim društvom Suljić.

Radi se o sporu koji je Sloboda izgubila u vezi sa dugom prema bivšem predsjedniku kluba, rahmetli Davudu Zahiroviću, a konkretno je riječ o pravosnažno presuđenom povratu pozajmica.

Dug je prenesen na advokata Suada Suljića, kojem prema presudi Sloboda treba isplatiti 904.828,50 KM od čega je osnovni dug 475.961,53 KM, a ostalo je iznos zakonske zatezne kamate.

Prema pomenutom sporazumu Sloboda se obavezala da će dug vraćati u ratama, a u tom slučaju mogla bi da uštedi i do 404.000 KM. No, kako saznaje Faktor ugovor je prekršen i na adresu kluba s “Tušnja” stigla je opomena.

Navodno, Sloboda je kasnila u isplati aniuteta, te iz Advokadskog društva Suljić razmatraju raskid sporazuma.

Sloboda je trenutno i bez predsjednika i Upravnog odbora, a za petak, 27. septembra, je zakazana sjednica Skupštine nakon koje bi trebalo biti poznato više detalja o bližoj budućnosti tuzlanskog kluba.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti