19.09.2024.
HomeNovostiNovi kriminal Nikšićeve Vlade: Kantonalnu sud presudio - Nadzorni odbor KCUS-a smijenjen...

Novi kriminal Nikšićeve Vlade: Kantonalnu sud presudio – Nadzorni odbor KCUS-a smijenjen nezakonito i naložio njegovo vraćanje u roku od 15 dana!

Kantonalni sud u Sarajevu donio je izvršno rješenje po kojem Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 dana mora  vratiti smijenjeni Nadzorni odbor Kliničkog centra Unuverziteta u Sarajevu (KCUS).

Federalna vlada je na prijedlog premijera Nikšića prošle godine, 4. oktobra, suprotno Statutu KCUS-a i Zakonu o zdravstvenom osiguranju, smijenila Nadzorni i Upravni odbor KCUS-a.

Na takvu odluku Vlade sudu se žalio predsjednik smijenjenog NO-a KCUS-a Izmir Hadžiavdić.

Kantonalni sud je prihvatio Hadžiavdićev zahtjev te je naložio da se poništi Rješenje Vlade FBiH od 4. oktobra 2023. godine.

“Nalaže se Vladi i premijeru FBiH da preduzme neophodne mjere da bi se u odnosu na podnosioca zahtjeva uspostavilo zakonito stanje, kao prije donošenja Rješenja od 4. oktobra 2023. godine, u roku od 15 dana”, navodi se u Rješenju Kantonalnog suda u kojem se obrazlaže i to da će Sud, ukoliko u roku od 15 dana premijer i Vlada FBiH ne postupe kako je naložio Sud, odrediti pogodne mjere da se osigura izvršenje ovog sudskog Rješenja u skladu sa Zakonom o upravnim sporovima.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti