20.09.2024.
HomeNovostiMuškarac psovao Konakoviću u Tuzli i zvao ga u park da se...

Muškarac psovao Konakoviću u Tuzli i zvao ga u park da se obračunaju

Predsjednik Naroda i pravde (NiP) i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, verbalno je napadnut jučer u centru Tuzle, gdje je boravio povodom početka predizborne kampanje njegove stranke.
– Policijski službenici Policijske stanice Centar jučer su postupali po prijavi Š. S. a u vezi narušavanja javnog reda i mira u Tuzli prema licu E. K. S tim u vezi, poduzimaju se sve potrebne radnje u cilju dokumentovanja prekršaja, naročito drsko ponašanje, iz Zakona o javnom redu i miru Tuzlanskog kantona, o čemu će nakon utvrđivanja svih potrebnih činjenica, nadležnom sudu, biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka – potvrdila je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.
Nezvanično saznajemo da su Konakoviću upućene uvrede i psovke te da ga je muškarac na kog se prijava odnosi pozvao u park da se s njim fizički obračuna. Nakon toga je reagiralo njegovo osiguranje, koje je legitimiralo muškarca koji je uputio prijetnje, a potom je pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i šef Konakovićevog osiguranja, pozvao policiju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti