19.09.2024.
HomeNovostiPritvoren Davor Rančić iz Sarajeva zbog spolnog odnosa s nemoćnom maloljetnicom

Pritvoren Davor Rančić iz Sarajeva zbog spolnog odnosa s nemoćnom maloljetnicom

Kantonalni sud Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) odredio je jednomjesečni pritvor Davoru Rančiću (1978.), rođenom u Zenici, a nastanjenom u Sarajevu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „spolni odnošaj s nemoćnom osobom“, potvrdilo je Kantonalno tužilaštvo HNK. Pritvor je određen kako bi se spriječio utjecaj na svjedoke te zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao ponoviti djelo.

Rančić se tereti da je 3. septembra ove godine u Mostaru počinio produženo krivično djelo nad maloljetnom osobom. Za ovakvo djelo predviđena je kazna zatvora u trajanju od tri godine ili više.

Nestanak 14-godišnje djevojčice, koju je prijavila njena nana, izazvao je brzu reakciju policije. Prema riječima svjedoka, djevojčica je viđena kako ulazi u sivi automobil marke Ford, koji je krenuo prema Mostaru. Zahvaljujući brzoj akciji jedinica MUP-a HNK i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA), osumnjičeni muškarac je pronađen istog dana, a djevojčica je spašena.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti i dodatno naglasio važnost hitnog reagovanja policijskih organa u slučajevima nestanka i ugrožavanja maloljetnika.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti