19.09.2024.
HomeSportOtkucao je tvoj sat Elmire: Siva eminencija Šećerbegović za sve se pita

Otkucao je tvoj sat Elmire: Siva eminencija Šećerbegović za sve se pita

FK Sloboda Tuzla već duže vrijeme ima krizu upravljanja. Nakon što je klub na kraju sezoni 2022/2023 ispao iz Premijer lige, navijači su pod svaku cijenu tražili odlazak Elmira Šećerbegovića i njegovog UO, koji je de facto privatizovao klub. Šećerbegović se odlučio povući, na mjesto predsjednika stigao je Senad Mujkanović, koji je potom napustio klub uslijed farse na Skupštini, a sve poluge u klubu i dalje kontroliše Elmir Šećerbegović, o čemu su otvoreno za Sportske.ba govorili članovi Skupštine Isak Memišević i Adnan Omerović.

Memišević i Omerović su mišljenja kako su svi procesi u klubu unazad godinu dana jedna velika farsa te da sve konce vuče Elmir Šećerbegović.

“Svi znamo kako je sastavljena Skupština. Prvi je izašao Dejan Pavić, poslije je skinut Senad sa mjesta predsjednika i sve je krenulo niz brdo. Siva eminencija FK Sloboda je Elmir Šećerbegović. Najodgovorniji je za sve i odgovorno tvrdim da stoji iza svega ovoga”, rekao je Isak Memišević za Sportske.ba.

“Skupština je jaranska i u njoj je napravljena većina po nalogu Elmira Šećerbegovića. Imaju ruku za sve što žele da izglasaju. Već nekoliko puta išlo se i u izmjene Statuta kluba, a prema mojim informacijama, ta praksa će se nastaviti i na narednoj Skupštini, što znači da se sve po kafama planira sa mentorom i stvarnim izvršiocem radova te da se to samo na kraju izglasa na Skupštini”, govori Omerović, koji je član Skupštine ispred navijačke skupine “Fukare”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti