23.10.2024.
HomeNovostiSpinovanje - ludom radovanje: Stanimirović koji je bio uhapšen zbog "prijetnji" Nešiću...

Spinovanje – ludom radovanje: Stanimirović koji je bio uhapšen zbog “prijetnji” Nešiću i Vulićki pušten na slobodu

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom u predmetu Vladimir Stanimirović , Sud Bosne i Hercegovine je subotu donio rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužilaštva BiH.

Ova informacija potvrđena je za portal “Avaza” iz Suda BiH.

– Osumnjičenom Vladimiru Stanimirioviću određena je mjera zabrane sastajanja sa određenim licima. Izrečena mjera zabrane će trajati dok za njom postoji potreba, a opravdanost ove mjere će se kontrolisati svaka dva mjeseca – rečeno nam je.

Postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici SIPA-e uhapsili su prošle sedmice Stanimirovića (1986), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, a zbog prijetnji upućenih ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću i poslaniku u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Stanimirović je direktor Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine. Također, Stanimirović je rukovodeći državni službenik na položaju sekretara sa posebnim zadatkom i na ovoj funkciji nalazi se od prvog juna 2022. godine.

Ranije je radio kao rukovodilac Jedinice za internu reviziju JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti