20.09.2024.
HomeNovostiPolicijski istražitelji imaju dokaze, poruke iz mobitela otkrivaju: Denijal Tulumović slao poruke...

Policijski istražitelji imaju dokaze, poruke iz mobitela otkrivaju: Denijal Tulumović slao poruke ponuđačima!?

Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnih poslova Tuzlanskog kantona polako slažu mozaik i sklapaju kockice oko tendera u vezi s nabavkom aparata za zračenje u postupku liječenja onkoloških pacijenata, na koji se čeka više od godinu.

Saznajemo da je vještačanje oduzetih mobitela od Denijala Tulumovića, donedavnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli (UKC), i Šefika Husića, pomoćnika direktora za medicinske poslove ove zdravstvene ustanove, opravdalo sumnju da je moguće da je tender štiman, što je jedan od razloga zašto su pala tri javna oglasa.

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona, podsjećamo, oduzeli su im krajem maja mobilne telefone, a prije mjesec Tulumović i Husić su bili u Tužilaštvu, gdje se pristupilo otvaranju uređaja.

Njima su uređaji oduzeti prema naredbama Tužilaštva i Kantonalnog suda u Tuzli, a zbog provjera svih navoda u vezi s nabavkom aparata za zračenje.

 

Kako smo ranije objavili, postoji opravdana sumnja da je namješten tender za nabavku uređaja za zračenje. Zbog toga su oduzeti mobiteli, kako bi se utvrdilo ko je kome pogodovao u ovom poslu i zašto nisu ispoštovane upute Ureda za razmatranje žalbi.

Samo pare

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je vještačenje oduzetih mobitela već pokazalo određene nereguralnosti koje bi mogli biti neugodne za Tulumovića.

Naime, istražitelji su u mobitelu Tulumovića pronašli poruke koje je slao jednom od ponuđača i direktno učestvovao u pogodbi milionskog posla. Da stvar bude gora, zbog nenabavke uređaja i mućki u vezi s tenderom pacijenti iz Tuzle primorani su putovati u druge kantona. Osim toga, mnogi su već umrli čekajući na zračenje. No, pojedincima je bilo važnije da se ugrade u posao, nego da spase nečiji život.

Što se ne javljaš?

Prema informacijama „Avaza“, u mobitelu Husića pronađene su i poruke koje je slao zamjeniku glavnog tužioca TK. Sumnja se da je Husić imao direktan utjecaj na ovog tužioca i da su ostvarivali određenu komunikaciju. To su otkrile i poruke nakon vještačanja Husićevog mobitela. „Što se ne javljaš“, pisalo je u jednoj od poruka

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti