06.10.2024.
HomeNovostiVučićev rođak sa sela (Čipuljići kod Bugojna) kandidat za načelnika Srebrenice, četnik...

Vučićev rođak sa sela (Čipuljići kod Bugojna) kandidat za načelnika Srebrenice, četnik Mladen Grujičić nije shvatio da je za jednokratnu upotrebu

Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik zahvalio je svim prosrpskim političkim strankama u Srebrenici koje su postigle dogovor o zajedničkom kandidatu za načelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Kandidat će biti Miloš Vučić koji je za Klix.ba i potvrdio tu informaciju.

“Sloga kuću gradi. Zahvaljujem svim srpskim političkim strankama u Srebrenici koje su postigle dogovor o zajedničkom kandidatu za načelnika na predstojećim lokalnim izborima”, poručio je Dodik.

Miloš Vučić je 36-godišnjak iz Bugojna koji od 2005. godine živi u Srebrenici. U tom gradu je odlučio živjeti i otvoriti hostel. U izjavama od prije osam godina govorio je da vidi bolju budućnost u Srebrenici za mlade ljude, te da mnogi imaju pogrešnu predstavu o Srebrenici. Inače je i bliži rođak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na ovogodišnjim lokalnim izborima koji su zakazani za oktobar, Vučiću će se suprotstaviti Hamdija Fejzić koji će biti kandidat probosanskih stranaka za načelnika ovog grada.

Osim SDA, u razgovorima o zajedničkom kandidatu sudjelovali su predstavnici Stranke za BiH, SDP-a, DF-a i NiP-a.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti