06.10.2024.
HomeNovostiZLATKO MILETIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Gdje su sada dronovi kamikaze, patrioti...

ZLATKO MILETIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: “Gdje su sada dronovi kamikaze, patrioti i samozvani šehidi?!”

Ulazak Vojske Srbije na teritorij Bosne i Hercegovine direktno je kršenje člana III Aneksa I-A Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji jasno govori da vojne snage susjednih zemalja ne mogu biti prisutne na teritoriji BiH, što znači kako susjedna Srbija slanjem svoje vojne jedinice na teritorij BiH direktno krši Dejtonski mirovni sporazum koji je potpisala, kaže Zlatko Miletić, nekadašnji prvi čovjek FUP-a i aktuelni državni parlamentarac.

Miletić podsjeća na član 7 Zakona o Vojsci Srbije u kojem stoji: “Vojnim licima, u pogledu prava i obaveza uređenih ovim zakonom, smatraju se i državljani Republike Srbije – učenici i kadeti vojnoškolskih ustanova koji se školuju za vojne dužnosti i lica na drugom stručnom osposobljavanju za oficire i podoficire”.

Miletić je podijelio i izjavu ministra odbrane BiH Zukana Heleza o današnjem defileu kadeta Vojske Srbije u Prijedoru, te pitao gdje su sada “dronovi kamikaze, puške, patrioti, EUFOR, Althea, samozvani šehidi…”?

“Nigdje vas… Kadeti Vojne akademije OS Srbije i njihovi ‘profesori’ su vojna lica i bez odobrenja Predsjedništva i MO BiH, ne mogu boraviti u BiH niti poduzimati bilo koje aktivnosti”, zaključio je Miletić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti