20.09.2024.
HomeNovostiŠesta sedmica protesta u Beogradu: Građani uzvikuju "Vučiću odlazi", studenti skandiraju "Izađite...

Šesta sedmica protesta u Beogradu: Građani uzvikuju “Vučiću odlazi”, studenti skandiraju “Izađite napolje”

Šesti po redu protest “Srbija protiv nasilja” počeo je skupom ispred Narodne skupštine Srbije. Nakon obraćanja govornika, okupljeni će krenuti u mirnu šetnju do Vlade Srbije i Ministarstva prosvjete.

Građani i dio opozicije će i ovaj put tražiti da budu ispunjeni njihovi zahtjevi koji su definisani prije više od mjesec dana. Cilj protesta, koji na ulice Beograda izvodi i više od 50.000 građana, ovoga puta bit će stvaranje takozvanog prstena ili obruča oko Vlade Srbije, u Nemanjinoj ulici.

Protestima su se pridružili i studenti koji skandiraju: “Izađite napolje”. Gosti okolnih kafića su ih pozdravili aplauzom.

Kao i prošli put, s velike pozornice ispred Skupštine govorit će nekoliko govornika, među kojima su i glumci Seka Sablić i Milan Marić.

Podsjećamo, okupljeni građani traže smjenu ministra policije Bratislava Gašića, direktora Bezbjednosno-informatvne agencije (BIA) Aleksandra Vulina, smjena rukovodstva RTS-a i objektivno izvještavanje o protestima.

Osim toga, građani traže smjenu članova REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Happy, ukidanje reality i drugih programa koji promovišu nasilje.

Na svim dosadašnjim protestima su se također mogli čuti pozivi upućeni predsjedniku Srbije Aleksandru Vučići da podnese ostavku.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti