18.10.2024.
HomeNovostiUbica sa Sokoca - Stefan Delić u bolnici pod policijskim nadzorom: Više...

Ubica sa Sokoca – Stefan Delić u bolnici pod policijskim nadzorom: Više osoba uhapšeno zbog ubistva Miroslava Milinkovića

Stefan Delić, koji se tereti da je usmrtio Miroslava Milinkovića Batu, smješten je u bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu gdje je pod policijskim nadzorom, saznaje Oslobođenje.

Milinković je ubijen sinoć u Ulici Cara Lazara na Sokocu, a prema informacijama do kojih smo došli, u toku je ispitivanje nekoliko osoba, među kojima je i Saša Karadžić, koji je sinoć bio u društvu Delića i koji se tereti za umiješanost u Milinkovićevu likvidaciju.

Istragu ovog slučaja vodi Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu.

– Tužilac će nakon prikupljanja svih dokaza i ispitivanja svih osoba odlučiti o daljem mjerama i eventualnom predlaganju pritvora. Za sada u cilju zaštite istrage ne možemo da otkrivamo više detalja, rekao je portparol OJT Istočno Sarajevo Neven Kramer.

Na Milinkovića su, prema dosad dostupnim informacijama pucala dva muškarca. Jedan je ranjen u razmjeni vatre – Delić, a drugi je uhapšen. Navodno se radi o osobi za koju se sumnja da je bliska Škaljarskom klanu, pišu Nezavisne novine.

Milinković je već prolazio kroz policijske evidencije, a MUP RS-a je krajem decembra prošle godine protiv njega podnio izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je u oktobru 2020. godine podmetnuo eksplozivnu napravu pod automobil Ford koji je koristio Ognjen Orašanin.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti