25.10.2024.
HomeNovostiPreliminarni rezultati: Željko Komšić "pomeo" Borjanu Krišto sa nevjerovatnih 73,5 posto glasova

Preliminarni rezultati: Željko Komšić “pomeo” Borjanu Krišto sa nevjerovatnih 73,5 posto glasova

Na uzorku od 62,15 posto prebrojanih glasova, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović vodi sa 56,25 posto, a kandidat SDA Bakir Izetbegović sa 38,82 posto.

Mirsad Hadžikadić je na trećem mjestu sa 4,93 posto glasova.

Kandidat Demokratske fronte za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić ima 73,5 posto glasova, a kandidatkinja HDZ-a BiH Borjana Krišto 26,5 posto.

Prema podacima SNSD-a, a na osnovu obrađenog 101 biračkog mjesta, od ukupno 2.237, kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović osvojila je 5.198 glasova, a kandidat SDS-a Mirko Šarović 2.734 glasova.

U SNSD-u tvrde da će uskoro proglasiti pobjedu Željke Cvijanović u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda. Ona vodi u odnosu na Mirka Šarovića, Nenada Nešića i Vojina Mijatovića.

PDP: Trivić šalje Dodika u prošlost, ona je nova predsjednica RS

Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak poručio je večeras kako vlast SNSD-a odlazi u prošlost i da kandidatkinja ove stranke za predsjednicu bh. entiteta Republika Srpska Jelena Trivić vodi u odnosu na Milorada Dodika.

“Prvi rezultati zadaju pravac koji je nepovratan i nepromjenjiv kada je u pitanju utrka za predsjednika RS-a”, najavio je.

Koalicija “Pod lupom” objavila je da je do 16:30 sati na birališta izašlo 40,1 posto građana s pravom glasa.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti