30.04.2024.
HomeNovostiStranka za BiH prijavila svog kandidata za člana Predsjedništva BiH, iako njegova...

Stranka za BiH prijavila svog kandidata za člana Predsjedništva BiH, iako njegova izjava nije potpisana niti ovjerena

Na pomolu je novi skandal na političkoj sceni Bosne i Hercegovine. naime, Stranka za BiH prijavila je Nermina Šehovića kao svog kandidata za člana Predsjedništva BiH, potvrđeno je za portal „Istraga.ba“ u CIK-u. Međutim, njegova izjava o kandidaturi nije potpisana, niti je propisno ovjerena.

Podsjetimo, rok za podnošenje kandidatskih listi za opće izbore je istekao jučer, kandidati su poznati. Imena je mnogo, a želja jedna, ona za foteljom u Državnom predsjedništvu je, čini se, najveća.

Nermin Šehović trenutno daje izjavu u Federalnoj upravi policije zbog informacija o njegovoj kandidaturi za člana Predsjedništva BiH.

– Šehović je danas normalno došao na posao. Trenutno daje izjavu, jer je informacija o njegovoj navodnoj kandidaturi izazvala pažnju. Nakon toga će i zvanično javnosti pojasniti o čemu se radi, kazali su nam naši izvori bliski FUP-u.

Podsjećamo, Stranka za BiH je jučer prijavila Centralnoj izbornoj komisiji Šehovića kao njihovog kandidata za Predsjedništvo BiH. Međutim, uz prijavu nisu podnijeli njegovu pisanu izjavu o prihvatanju kandidature.

Pometnju je izazvala činjenica što je Šehović pripadnik FUP-a. Istovremeno, on je kandidat za glavnog tužioca BiH, a prema važećim zakonima, obje ove dužnosti su nespojive sa obavljanjem funkcije u izvršnim ili zakonodavnim organima vlasti.

Zanimljivo je da se Semir Efendić, nakon kratke jučerašnje potvrde o Šehovićevoj kandidaturi, danas potpuno ušutio, ne javljajući se na pozive, niti odgovarajući na poruke u vezi sa situacijom koju je “zakuhao”.

Podsjećamo, za člana kolektivnog šefa države iz reda bošnjačkog naroda boriće se: Denis Bećirović iz SDP-a, Mirsad Hadžikadić iz PzP-a i Bakir Izetbegović iz SDA. Za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda utrkivat će se: Željko Komšić iz DF-a i Borjana Krišto iz HDZ-a.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti