19.05.2024.
HomeNovostiAmfilohije je sada gospodar opozicije u Crnoj Gori

Amfilohije je sada gospodar opozicije u Crnoj Gori

Aleksandar Popov, politički analitičar i direktor Centra za regionalizam iz Novog Sada, rekao je za “Dnevni avaz” da, nakon parlamentarnih izbora, Crnu Goru čeka velika neizvjesnost, a da će naredni dani pokazati ko će i kako formirati vlast.

Prema njegovim riječima, “sadašnja vlast teško sebi može dozvoliti da postane bivša”.

– Vidjeli ste da su tokom ovih protesta sve kanalisali Amfilohije i Mitropolija SPC-a. On je čak pozivao pristalice opozicije da ne izlaze na ulice i da ne bi došlo do nemira. Amfilohije je sada gospodar opozicije i sigurno je da bi, ukoliko bi se desilo da vladajuće strukture proglase pobjedu, naišli na žestoku reakciju opozicije, gdje oni tvrde da su pobjednici. U narednim danima će se znati rasplet. Meni je teško pretpostaviti da ova vlast tako ode sa scene – ističe Popov.

Kaže da poslije 30 godina vladavine Đukanovića postoji određen strah šta se može desiti.

 – Ako siđe Đukanović sa scene, on može očekivati razne druge posljedice od onih koji će vlast formirati. Iako on ostaje predsjednik još tri godine, to ne mora ništa da znači, opozicija može da napravi neki ozbiljan scenario, zbog čega nas čeka velika neizvjesnost – govori Popov.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti