25.10.2024.
HomeNovostiTuga u policiji Bosanske Krupe: Oproštaj od kolege i prijatelja Ozrena Marana

Tuga u policiji Bosanske Krupe: Oproštaj od kolege i prijatelja Ozrena Marana

Kolega Ozren Maran je bio jako dobar istražitelj, bio je jako dobar prijatelj, kolega i drug, rekao je Željko Nedimović, komandir Policijske stanice Bosanska Krupa u kojoj se sinoć desio napad.

On je teško govoreći, za lokalne medije rekao da ih je sve šokirao čin koji se sinoć desio kada je ubijen njihov kolega Ozren Maran, a ranjen policajac Avdo Hasanović.

“Ja sam karijeru započeo prije 21 godinu baš u ovoj stanici u vrijeme kad su Ozren i Avdo radili i oni su me učili tom poslu. To su bili pravi profesionalnci”, rekao je Nedimović.

Kako je rekao, nastradali Maran je bio jako dobar istražitelj i svaku funkciju obavljao je dobro.

“Bio je dobar kolega, prijatelj i drug . Jako dobro je poznavao policijski posao. Takođe i Avdo je bio jako spretan, odlučan i spreman”, rekao je Nedimović.

Kako je naveo, ova situacija ih je sve zatekla, a njegove kolege su pružile  svoj potpuni napor.

“Maran je nažalost dao ono najvrijednije. Mi smo izabrali taj posao da smo spremi odgovoriti bilo kojem iskušenju”, rekao je Nedimović.

Takođe je dodao da je njihova stanica multietična i apsolutno nikad nije bilo problema jer sve kolege jako dobro sarađuju i rješavaju zadatke.

“Bili smo u posjeti kod Avde i trenutno je van životne opasnosti iako je zadobio jako teške povrede. Nadamo se, bez obzira što mu se bliži penzija, da će nam se uskoro pridružiti i iz ovog kolektiva otići u penziju”, rekao je Nedimović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti